26 April 2018

Peste 25.000 de dascăli, elevi şi părinţi au primit consiliere în 2013

Filed under: Locale |

cjare

Potrivit bilanţului pe anul trecut prezentat ieri de conducerea instituţiei, Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CJRAE) a consiliat în 2013 peste 25.700 de elevi, părinţi şi cadre didactice. Prezentarea a fost făcută de directorul Sînziana Cristea, la eveniment fiind prezenţi preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, vicepreşedinţii Mircea Govor şi Rudolf Riedl, precum şi angajaţi ai instituţiei.

Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CJRAE) este o instituţie de învăţământ special integrat specializată în oferirea de servicii educaţionale specifice acordate elevilor, cadrelor didactice şi părinţilor. În cursul anului trecut, activitatea instituţiei s-a desfăşurat pe mai multe obiective. Astfel, în cadrul intensificării acţiunilor de orientare şcolară şi profesională a elevilor au avut loc 4.887 consilieri individuale, de grup şi colective (în creştere cu 12% faţă de 2012), 63 de programe de orientare vocaţională implementate în 58 de şcoli (în creştere cu 13% faţă de 2012), precum şi campania de orientare şcolară “Îmi construiesc viitorul!”. Totodată, au fost eliberate 347 certificate de orientare şcolară şi profesională, 295 copii au fost evaluaţi psihologic la solicitarea DGASPC, 854 copii evaluaţi psihosomatic în vederea înscrierii la şcoală şi au fost elaborate studii privind opţiunile elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, a Broşurii privind admiterea în liceu şi reactualizarea Broşurii “Şansele copiilor”.

În cadrul celui de-al doilea obiectiv, implementarea unor programe de dezvoltare socio-emoţională a preşcolarilor şi elevilor, au avut loc 25.701 consilieri ale elevilor, părinţilor şi cadrelor didactice (în creştere cu 18% faţă de 2012), 556 copii au fost cuprinşi în terapie logopedică, 4.260 copii au fost evaluaţi logopedic. De asemenea, a mai fost organizată Campania “Fără violenţă în şcoli!” precum şi 118 programe de prevenţie a tulburărilor emoţionale, a dependenţei de droguri şi a violenţei şi dezvoltare personală. La acţiunile CJRAE au participat 2.755 elevi voluntari SNAC de ale căror servicii s-au bucurat 2.045 beneficiari. Totodată, a fost făcută o monitorizare a copiilor cu părinţi plecaţi în străinătate, fiind înregistraţi 4.909 copii în astfel de situaţii din care 3.766 cu un părinte şi 1.143 cu ambii părinţi.
Florin Dura

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *