More

    Preşedintele PSD, Mircea Govor, aduce pacea în USL

    pace1

    Preşedintele Organizaţiei Judeţene Satu Mare a PSD, Mircea Govor, a declarat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că a convenit cu preşedintele Organizaţiei Municipale Satu Mare a PSD, Dorel Coica, cu preşedintele Organizaţiei Judeţene Satu Mare a PNL, Ovidiu Silaghi, şi cu preşedintele Organizaţiei Municipale Satu Mare a PNL, Adrian Ştef, ca liderii USL să adopte poziţii mai constructive şi să renunţe la declaraţii acide în faţa opiniei publice.

    Mediere soldată cu linişte
    Preşedintele Organizaţiei Judeţene Satu Mare a PSD şi co-preşedinte al USL Satu Mare, Mircea Govor, a precizat că a purtat o serie de discuţii cu liderii USL, care s-au soldat cu un acord de neagresiune pe viitor. “Am avut azi (ieri, n.red.) o discuţie cu domnul primar Dorel Coica. Eu, în calitate de preşedinte al Organizaţiei Judeţene Satu Mare a PSD, sunt solidar şi voi fi întotdeauna cu primarul PSD şi sunt mândru de acest lucru. Dar sunt solidar şi prieten şi cu Adrian Ştef. Şi am spus clar: la nivelul judeţului Satu Mare USL funcţionează şi aşa trebuie să fie şi eu nu voi mai permite nimănui să se mai bălăcărească în faţa opiniei publice. Nimeni care este coleg cu mine sau este subordonat politic. Nu avem pentru ce să ne atacăm reciproc. Sunt convins că după discuţia de astăzi cu primarul Dorel Coica, cu preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, şi cu domnul Ovidiu Silaghi, am fost de acord că astfel de situaţii nu mai trebuie să aibă loc. Am spus clar: suntem prieteni, colegi, suntem solidari, trebuie să facem ce trebuie să facem pentru judeţul Satu Mare. S-a întâmplat acest incident cu spitalul pe care îl regret, sincer, dar iată că am devenit din nou solidari şi ne-am dat seama că trebuie să facem front comun pentru a ne ajuta reciproc”, a declarat Mircea Govor.

    Angajament: “Fără scandalagii în USL”
    Mircea Govor a mai precizat că va milita sistematic pentru evitarea pe viitor a disensiunilor în cadrul Uniunii Social Liberale, astfel încât să se evite ieşirile publice care îl caracterizau pe senatorul independent Valer Marian. “Cetăţenii din judeţul Satu Mare s-au săturat de circ de-a lungul anilor în care Valer Marian doar acest lucru făcea toată ziua. Eu sper că acel personaj a dispărut din Satu Mare şi nu mai vreau să se nască alţii ca el. Eu am pus punct şi am terminat. Aici nu se vor mai naşte alţii atâta timp cât sunt preşedintele Organizaţiei Judeţene Satu Mare a PSD. În judeţul Satu Mare trebuie să funcţioneze USL normal, pentru că de aceea ne-au ales oamenii sub sigla USL, pentru a face ceva pentru ei, nu să ne bălăcărim în public. Asta este poziţia mea şi această problemă am vrut să o tranşez astăzi”, a precizat Mircea Govor.

    Relaţie constructivă cu autorităţile locale
    Din calitatea sa de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, Mircea Govor a arătat că va marşa în continuare pentru o relaţie constructivă cu autorităţile publice locale, astfel încât să se evite pe viitor orice formă de separatism. “Eu de aceea am spus că sunt de acord, şi domnul preşedinte Adrian Ştef poate confirma acest lucru, şi chiar sărim în ajutorul Primăriei Satu Mare să îi ajutăm pe cei de acolo cu orice, pentru că este primarul nostru al USL, iar acest lucru îl voi face întotdeauna. Îl voi ajuta pe Dorel Coica pentru că este colegul, prietenul meu şi al Consiliului Judeţean. Noi, aici, nu facem separatisme. Nu avem coarne să ne împungem toată ziua”, a arătat vicepreşedintele Consiliului Judeţean.

    Ciprian Bâtea

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE