More

    Prieteni cu Bachus depistaţi la volan în trafic

    sofer-beat-alcool-volan

    Poliţiştii rutieri au desfăşurat la sfârşitul săptămânii trecute acţiuni în vederea diminuării riscului rutier şi impunerii respectării normelor rutiere. Cu această ocazie au fost aplicate 426 sancţiuni contravenţionale în valoare de 41. 300 lei. În cadrul acestor controale şase şoferi s-au ales cu dosar penal pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, conducere fără permis şi distrugere. Printre cei amendaţi se numără 168 de conducători auto care nu au respectat regimul legal de viteză, doi deoarece nu au acordat prioritate, cinci pentru efectuarea unor depăşiri neregulamentare, 68 care nu au folosit centura de siguranţă, 18 care nu aveau documentele asupra lor, 27 care conduceau autovehicule care prezentau defecţiuni tehnice, 18 pentru opriri sau staţionări în locuri interzise, 45 pietoni, 14 biciclişti, opt căruţaşi şi doi mopedişti.

    Astfel, poliţiştii Postului comunal Certeze l-au depistat pe Vasile B., în vârstă de 24 de ani, având o alcoolemie de 0,68 mg/l alcool în aerul expirat. La rândul lor, poliţiştii formaţiunii rutiere din cadrul Poliţiei Oraşului Negreşti Oaş l-au depistat vineri în trafic pe Vasile C., în vârstă de 66 de ani, care a condus un autovehicul în timp ce avea permisul de conducere anulat din luna ianuarie 2007 şi avea o concentraţie de 0,13 mg/l alcool în aerul expirat.

    Tot vineri, Iuliu B., în vârstă de 44 de ani, a fost implicat într-un accident cu pagube materiale, în timp ce conducea un autovehicul având o alcoolemie de 1,54 mg/l alcool în aerul expirat şi care a intrat într-un stâlp de susţinere a reţelei electrice. Poliţiştii Postului comunal Lazuri l-au depistat în trafic pe Alexandru L., în vârstă de 34 de ani, care a condus o mopedă fără a poseda permis de conducere şi în timp ce avea o concentraţie de 0,85 mg/l alcool în aerul expirat. Poliţiştii careieni l-au oprit în trafic pe Sandor O., în vârstă de 47 de ani, care pe strada Cimitirului din Carei, conducea un autovehicul în timp ce avea o concentraţie de 0,66 mg/l alcool în aerul expirat.

    Poliţiştii Secţiei 9 de Poliţie Rurală Beltiug l-au identificat pe Antal L., în vârstă de 41 de ani, care a condus un autovehicul pe raza localităţii Terebeşti, în timp ce se afla sub influenţa alcoolului şi a acroşat un autovehicul ce staţiona în faţa unui bar. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat că acesta avea o concentraţie de 1,05 mg/l alcool în aerul expirat.
    Pavel Prodaniuc

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE