25 June 2018

Primăriile sălăjene vor primi mai mulți bani pentru investiții

Filed under: Actualitatea Salajeana |

Preşedintele Consiliului Judeţean Sălaj, Tiberiu Marc împreună cu oficiali ai Instituţiei Prefectului au participat la o întâlnire cu primarii şi responsabilii financiari ai unităţilor administrativ-teritoriale. Întâlnirea a vizat clarificări privind proiectul de buget pentru anul 2014 şi sumele prevăzute a fi alocate primăriilor, respectiv criteriile prin care acestea au fost repartizate.

Preşedintele CJ Sălaj, Tiberiu Marc a precizat că în conformitate cu prevederile fiscale în vigoare şi după aprobarea bugetului, instituţia va aloca primăriilor sume aferente cotei de 20% din cote defalcate din impozitul pe venit şi sume defalcate din taxa pe valoare adăugată (TVA) pentru echilibrarea bugetelor locale pentru susţinerea programelor de dezvoltare locală şi susţinerea proiectelor de infrastructură care necesită cofinanţare locală. De asemenea, CJS va repartiza primăriilor sume defalcate din TVA pentru întreţinerea drumurilor comunale, în funcţie de starea şi lungimea acestor drumuri.

”Am prezentat primarilor sumele care au fost repartizate prin proiectul de buget al Consiliului Judeţean şi, în principal, am insistat ca aceste sume să fie utilizate pentru investiţii proprii ale primăriilor. Alocările sunt mai mari decât anul trecut. Am insistat şi asupra respectării normelor în întocmirea bugetelor, cu precădere asupra obligativităţii ca orice angajament bugetar pentru lucrări noi să aibă la bază o sursă certă de finanţare. Noutăţile în bugetul pe anul 2014 privesc asistenţa socială, mai exact obligativitatea ca 25% din sumele pe care le primesc asistenţii personali să fie din venirile proprii ale primăriilor. Aceste sume trebuie evidenţiate distinct în buget. Am recomandat primarilor să discutăm împreună proiectele lor de buget, înainte de a fi aprobate de consiliile locale, pentru a evita eventualele disfuncţionalităţi în execuţia bugetară”, a spus Marc.

Bugetele primăriilor vor putea fi aprobate în consiliile locale după data la care va fi supus la vot, în şedinţa CJ Sălaj, bugetul judeţului pentru 2014.

Iulian Duma

One Response to Primăriile sălăjene vor primi mai mulți bani pentru investiții

  1. Hey! Do you know if they make any plugins to assist with SEO? I’m trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I’m not seeing very good success. If you know of any please share. Thanks!

    swimwear herve leger
    24 September 2014 at 02:00
    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *