More

    Primarul Dorel Coica le mulţumeşte sătmărenilor

    primar

    Primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, le-a mulţumit ieri tuturor sătmărenilor pentru felul în care s-au comportat în noaptea de Revelion, precum şi angajaţilor şi colaboratorilor Primăriei pentru activitatea de anul precedent, în cadrul unei conferinţe de presă la care a participat şi directorul Agenţiei de Dezvoltare Intracomunitare Satu Mare, Gheorghe Rentea. Totodată, şi-a exprimat optimismul că anul 2014 va fi mai bun pentru sătmăreni.

    Mulţumiri pentru sătmăreni
    Încă de la începutul întâlnirii cu presa, primarul Dorel Coica a transmis mulţumiri miilor de sătmăreni care au petrecut Revelionul pe platoul din Piaţa 25 Octombrie, eveniment organizat de Primăria şi Consiliul Judeţean Satu Mare. Totodată, a mulţumit pentru activitatea de anul trecut tuturor angajaţilor Primăriei şi colaboratorilor acestei instituţii.
    Totodată, alături de cele ale preşedintelui PSD Satu Mare, Mircea Govor, primarul a mai transmis mulţumiri şi membrilor PSD pentru buna colaborare, atenţionându-i că urmează un an greu. “Anul 2014 va fi un an foarte greu pentru PSD. Însă vreau să le transmit membrilor partidului nostru să aibă încredere în noi pentru că PSD este un partid puternic. De asemenea, pentru alegerile europarlamentare vreau să le transmit sătmărenilor să susţină candidaţii PSD pentru că eu, ca primar PSD, am nevoie, la rândul meu, de susţinerea celor care vor ajunge în Parlamentul Europei”, a mai spus primarul Dorel Coica.

    Anul 2014 va fi mai bun
    În continuare, directorul ADI Satu Mare, Gheorghe Rentea, a prezentat stadiul proiectelor elaborate în cadrul Zonei Metropolitane Satu Mare de cele două municipii, trei oraşe şi 25 de comune care fac parte din această organizaţie. În total, au fost depuse 471 de fişe de proiecte, în valoare totală de 147,8 milioane de euro, care au fost acceptate de ADR Cluj şi care vor fi discutate în vederea aprobării pentru finanţare. Totodată, se mai au în vedere investiţii teritoriale integrate în valoare de 47,5 milioane de euro.
    La final, primarul Dorel Coica şi-a exprimat bucuria că trecerea dintre ani s-a petrecut fără evenimente majore, nefiind înregistrate pe raza municipiului Satu Mare accidente grave de circulaţie sau accidente produse de patarde. A mai arătat că după petrecerea de Revelion din Piaţa 25 Octombrie, firma de salubritate, SC Florisal SA, a adunat peste 18 tone de deşeuri. “Sper că anul 2014 va fi mai bun decât cel care tocmai a trecut, iar eu sunt optimist. Însă trebuie să ne batem pentru că va fi o concurenţă foarte mare între municipii pentru atragerea de fonduri europene”, a încheiat primarul Dorel Coica.

    Florin Dura

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE