More

    Primarul Zalăului dorește deschidere pentru proiecte comune

    3

    În Sala ”Avram Iancu” a Primăriei Municipiului Zalău a avut loc, azi, întâlnirea de început de an la care au fost invitați să închine o cupă de șampanie reprezentanți ai mediului de afaceri, ai instituțiilor publice, mass media, unităților de învățământ și nu numai.
    Cu această ocazie, primarul Zalăului, Radu Căpîlnașiu, a mulțumit pentru colaborările din anul care a trecut și și-a exprimat speranța că și în acest an va exista deschidere pentru proiecte comune, în beneficiul întregii comunități. S-a mai vorbit și despre oameni și locuri.
    ”Sunt de părere că frumuseţea unui loc este dată în primul rând de oamenii care locuiesc acolo. Ei îmbogăţesc, dau un plus de valoare, iar Zalăul este printre locurile cu oameni care ”îmbogăţesc”, a subliniat primarul Radu Căpîlnașiu în alocuțiunea sa.
    ”Constatăm tot mai mult că parcă există o teamă sau o indiferenţă să vorbim şi să scriem despre lucrurile pozitive, care se întâmplă şi ele. Din acest motiv, la început de an dau cuvântul câtorva dintre concitadinii noştri, care văd şi partea frumoasă a lucrurilor şi nu se sfiesc să vorbească despre asta, oameni care eu consider că iubesc locul în care trăiesc. Vorbesc cu generozitate şi pasiune, ne împărtăşesc din poveştile pe care le află, poate în dorinţa de a ne schimba optica, perspectiva”, a mai spus afirmat Căpîlnașiu.
    În continuare, discursurile de început de an au rămas în seama unor ”oameni pozitivi, pentru un an optimist”. Este vorba de Mirel Matyas, profesor de matematică la Colegiul Tehnic ”Alesandru Papiu Ilarian”, care deţine un blog prin care promovează obiective turistice locale și nu numai, unde vorbește de istorie, evenimente locale și regionale.
    În discursul său Mirel Matyas a spus că ”vorbesc despre lucruri frumoase, pozitive, pentru că intenția mea este să promovez, nu să denigrez.” De asemenea, au fost invitați cei doi ”descoperitori ai Sălajului ”, Călin Pavăl și Deak Zoltan, cei care ”descoperă şi promovează obiective turistice din Sălaj.
    Întâlnirea a continuat cu un frumos moment muzical al elevilor Alice Ghile, Darius Stoica, Ioana Lazăr, alături de profesorii lor de la Liceul de Artă ”Ioan Sima”, Monica Anca, Ionuț Dârjan, Rodica Pop Seling și Ciprian Ghiurco.
    Iulian Duma

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE