More

    Proiecte de aproape 50 de milioane de lei implementate de AJOFM Satu Mare

    marusca

    Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Satu Mare s-a implicat în atragerea de fonduri structurale în cadrul programului POSDRU 2007-2013 implementând sau fiind în curs de implementare proiecte în valoare totală de aproape 50 de milioane de lei. Astfel, în cursul anului 2013 a fost depus un proiect pe axa prioritară 4: Modernizarea serviciului public de ocupare, DMI: 4.2:Formarea personalului propriu al Serviciului Public de Ocupare. Titlul proiectului este “Sprijin pentru creşterea calităţii serviciilor de ocupare”, având ca parteneri instituţiile similare din Alba, Dolj şi Teleorman precum şi Societatea Naţională de Cruce Roşie din România Filiala Satu Mare. Valoarea totală a proiectului a fost de peste 2,73 milioane de lei, iar obiectivul general a avut în vedere creşterea calităţii serviciilor publice de ocupare în două regiuni de dezvoltare Nord-Vest şi Sud-Est prin specializarea personalului implicat şi prin consolidarea unor relaţii parteneriale pentru furnizarea unor servicii de ocupare adecvate dinamicii pieţei muncii.
    De asemenea, AJOFM Satu Mare mai implementează proiectul Antreprenoriatul în mediu rural – “O şansă de ocupare”- valoarea totală a acestuia fiind de peste 16,42 milioane de lei, grupul ţintă fiind şomerii şi persoane în căutarea unui loc de muncă din regiunile Centru, Nord-Vest, Vest şi Sud-Muntenia. Un alt proiect în care AJOFM Satu Mare este partener se numeşte “Serviciu public de ocupare – calitate, accesibilitate şi promptitudine”, în valoare de 8,32 milioane de lei, care are ca obiectiv relaţionarea ofertelor SPO cu aşteptările clienţilor prin îmbunătăţirea serviciului de tip “self-service”. De asemenea, AJOFM Satu Mare este partener şi în proiectul “Calitatea Creează Competenţe” – alături de AJOFM Arad, Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia şi parteneri din Spania. Valoarea totală a proiectului este de 21, 47 milioane de lei.
    Prin proiectele implementate sau în curs de implementare, AJOFM Satu Mare şi-a crescut calitatea serviciilor oferite şi a consolidat relaţii parteneriale pentru furnizarea unor servicii de ocupare adecvate dinamicii pieţei muncii.
    Florin Dura

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE