More

    Prostituţie prin mica publicitate

    curve1

    În urma acţiunii poliţiştilor Serviciului de Investigaţii Criminale, coordonaţi de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare, a fost destructurată o grupare infracţională cu preocupări pe linia prostituţiei şi proxenetismului. Un taximetrist, în vârstă de 23 de ani, ajutat de o sătmăreancă, în vârstă de 23 de ani, au reuşit să convingă cel puţin cinci tinere să se prostitueze în diverse apartamente închiriate în municipiul Satu Mare. Clienţii erau racolaţi de cei doi proxeneţi prin intermediul unor anunţuri postate în ziare, respectiv pe diverse site-uri. Tarifele percepute variau între 100 şi 350 lei.

    Proxeneţii reţinuţi, prostituatele cercetate în libertate
    În cursul dimineţii de ieri, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Satu Mare, sprijiniţi de luptători ai Serviciului de Acţiuni Speciale, au efectuat două percheziţii la domiciliile unor persoane suspectate de comiterea infracţiunilor de prostituţie şi proxenetism şi au pus în executare şapte mandate de aducere. Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Departamentului de Operaţiuni Speciale. Opt persoane au fost conduse la sediul Poliţiei pentru cercetări, faţă de două dintre acestea dispunându-se măsura reţinerii pentru 24 de ore. Este vorba de cei doi proxeneţi, un bărbat şi o femeie, care exploatau un grup format din cinci tinere care au acceptat să se prostitueze. Bărbatul reţinut de poliţişti este taximetrist de meserie şi recruta clienţi din rândul persoanelor pe care le transporta în regim taxi.
    Cele cinci tinere care se prostituau sunt cercetate în stare de libertate de către poliţişti. Cea mai tânără dintre ele este minoră, având vârsta de 17 ani. Interesant este faptul că niciuna dintre ele nu este de etnie romă. Potrivit unor surse judiciare, tinerele erau chiar frumoase, având aspectul unor manechine.

    Tarife între 100-350 lei pentru o partidă de sex
    Din ancheta poliţiştilor a rezultat că în perioada octombrie 2013 – ianuarie a.c., mai multe tinere cu vârste cuprinse între 17 şi 26 de ani şi-au racolat clienţii prin intermediul unor anunţuri postate în ziare, respectiv pe internet şi au întreţinut cu aceştia relaţii sexuale, în schimbul unor sume de bani. Anunţurile prin care amatorilor de plăceri trupeşti li se ofereau contacte intime şi companie erau date în ziare şi postate pe diverse site-uri de profil de către cei doi proxeneţi. De asemenea, tot proxeneţii au fost cei care au închiriat mai multe apartamente pe raza municipiului Satu Mare în care se consumau partidele de sex plătit. Potrivit surselor judiciare, tarifele prostituatelor variau între 100 şi 350 lei. Mai precis, acestea cereau de la 100 de lei pentru o partidă de sex oral până la 350 lei pentru o oră întreagă de amor.
    Proxeneţii monitorizau cu deosebită atenţie activitatea tinerelor prostituate, temându-se probabil să nu fie fentaţi la împărţirea câştigurilor. Aceştia erau în stare să stea în faţa blocurilor în care aveau apartamente închiriate pentru a cronometra timpul petrecut de clienţii ce îi racolaseră în compania fetelor. Pe numele lor s-au întocmit dosare penale pentru proxenetism, urmând ca în cursul zilei de azi să fie prezentaţi magistraţilor cu propunere de arestare preventivă.
    Clienţi de toate vârstele şi categoriile
    Potrivit surselor judiciare, cei doi proxeneţi au reuşit să acţioneze eficient, asigurând un adevărat aflux de clienţi pentru prostituate. Clienţii erau de toate vârstele şi proveneau din toate categoriile sociale. De asemenea, serviciile solicitate prostituatelor acopereau întreaga gamă, fiecare client orientându-se după posibilităţile sale financiare. Ancheta în acest caz este în desfăşurare, mai multe persoane fiind audiate în cursul zilei de ieri la sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Satu Mare.

    curve2

    O altă reţea de prostituţie anihilată anul trecut
    În cursul lunii iunie, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale au reuşit să destructureze o altă grupare infracţională, specializată în prostituţie şi proxenetism, patru proxeneţi cu vârste cuprinse între 17 şi 35 de ani fiind arestaţi. Din verificările efectuate de poliţiştii sătmăreni, a rezultat că mai multe tinere de etnie romă au fost racolate de suspecţi, din medii sărace, şi aduse în municipiul Satu Mare, unde ar fi întreţinut relaţii sexuale cu diferiţi bărbaţi, în schimbul unor sume de bani. Fetele, printre care şi două minore de 16 ani, îşi racolau clienţii la ieşirea din municipiu, în zona fostului supermaket Real, iar seara erau obligate să predea proxeneţilor, fiecare, cel puţin 50 de euro.
    În urma acţiunii, prostituatele au părăsit zona pentru o perioadă scurtă de timp. La circa o lună după arestarea proxeneţilor, mânate de sărăcie, tinerele prostituate de etnie romă au revenit la vechiul lor loc de muncă.

    Szasz Lorand

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE