More

    Protest fără efect al vânătorilor

    protest

    Circa o sută de vânători, majoritatea membri ai Clubului de Vânătoare Oaş, au protestat ieri dimineaţă în faţa sediului Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (AJVPS) Satu Mare, exprimându-şi în acest fel nemulţumirea că la examenul pentru ocuparea funcţiei de director al Asociaţiei, care s-a desfăşurat tot ieri, au fost admişi şi doi candidaţi care nu fac parte din organizaţie. Conducerea Asociaţiei a stat de vorbă cu protestatarii, însă nu s-a ajuns la niciun rezultat, examenul desfăşurându-se fără oprelişti în ciuda faptului că vânătorii nemulţumiţi au depus şi o contestaţie pentru amânarea sa.

    Examenul s-a desfăşurat în pofida protestului
    Vânătorii au început să se adune în faţa sediului AJVPS în jurul orei 9.00, iar o oră mai târziu aici erau adunaţi circa o sută de protestatari. Acţiunea s-a desfăşurat în linişte, fără să fie scandate lozinci. În jurul orei 9.30, o delegaţie a vânătorilor nemulţumiţi au depus şi o contestaţie la examenul pentru ocuparea funcţiei de director, fiind invocate articolele din Statutul Asociaţiei care prevăd faptul că, pentru a accede la una dintre funcţiile de conducere, candidaţii trebuie să aibă cel puţin 5 ani vechime în cadrul AJVPS. Cererea a fost înregistrată, dar nu s-a ţinut cont de ea, astfel că, în jurul orei 10.00 a început proba scrisă pentru ocuparea funcţiei de director al organizaţiei.

    În jurul orei 11.00, directorul AJVPS, Gheorghe Ghiran, şi preşedintele Asociaţiei, Teodor Giurgiu, au stat de vorbă cu protestatarii, însă nici în urma acestor discuţii nu s-a ajuns la niciun rezultat, astfel că cei patru candidaţi au continuat examenul cu proba orală (interviu). “Ni s-a spus că membrii Consiliului de Conducere al AJVPS au impus condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească candidaţii la funcţia de director. Noi nu contestăm examenul în sine. Noi contestăm faptul că doi dintre candidaţi nu ar trebui să participe la acest examen, conform Statutului, şi cerem convocarea unei Adunări Generale Extraordinare a AJVPS pentru a demite Consiliul de Conducere. Considerăm că membrii acestei structuri nu şi-au făcut treaba şi trebuie demişi”, ne-a declarat unul dintre protestatari.

    Doi dintre candidaţi, contestaţi
    Vânătorii din zona Oaşului au organizat acţiunea de protest de ieri fiind nemulţumiţi de faptul că pentru susţinerea examenului pentru ocuparea funcţiei de director au fost acceptaţi doi candidaţi care nu fac parte din AJVPS, aşa cum prevede statutul. Este vorba despre Daniel Dragoş, fost director al Direcţiei Silvice Satu Mare, şi Sidoniu Sălăjan, care, potrivit protestatarilor, nu fac parte din AJVPS Satu Mare şi nici dintr-o altă asociaţie afiliată AGVPS din România.
    Actualul director al AJVPS, Gheorghe Ghiran, a precizat că Statutul Asociaţiei nu prevede nicăieri faptul că cei care candidează pentru acest post trebuie să facă parte din AJVPS. “Consiliul de Conducere a decis condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească candidaţii, au fost făcute anunţuri în presă, s-au prezentat şase candidaţi din care doi au fost respinşi şi patru au fost acceptaţi. Dintre aceştia, primii doi care vor obţine cel mai mare punctaj vor intra în discuţie în şedinţa Consiliului de Conducere şi unul dintre ei va fi votat de membrii acestui for. Cel care va fi ales va lucra pe o perioadă de încercare de 90 de zile, după care va urma o perioadă de un an de probă. Abia apoi, dacă se va descurca în această funcţie, va fi angajat pe perioadă nedeterminată. În cazul în care este ales un candidat care nu este membru al AJVPS, acesta va trebui să se înscrie în cadrul Asociaţiei”, a precizat Ghiran.
    Pe de altă parte, liderii protestatarilor au anunţat că dacă nu se va ţine cont de doleanţele lor, şi anume alegerea unui director din rândurile membrilor AJVPS şi convocarea Adunării Generale Extraordinare a AJVPS, vor acţiona în instanţă conducerea Asociaţiei.

    Florin Dura

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE