PSD va cere PE şi PPE să se delimiteze de afirmaţiile lui Elmar Brok privind imigranţii

Filed under: Politic |

catalin_ivan

Delegaţia PSD din PE îi va cere europarlamentarului CDU Elmar Brok să demisioneze din funcţiile avute în PE după ce acesta a declarat că imigranţii care vin în Germania doar pentru a beneficia de ajutoare ar trebui expluzaţi şi că amprentarea ar fi soluţia pentru evitarea intrărilor multiple. “Delegaţia PSD din PE va face două demersuri: 1. Va solicita oficial conducerii PE şi grupului PPE să îşi exprime poziţiile şi să se delimiteze de afirmaţiile lui Elmar Brok; 2. Îi va cere lui Elmar Brok să demisioneze din funcţiile pe care le are în PE întrucât nu face cinste acestei instituţii şi a arătat, prin ceea ce a afirmat, că nu respectă valorile şi principiile UE”, a declarat, duminică, pentru Mediafax, europarlamentarul Cătălin Ivan, purtător de cuvânt al PSD.

Presa a relatat că preşedintele Comisiei pentru Afaceri Externe a Parlamentului European, Elmar Brok, a declarat, recent, că imigranţii care vin în Germania doar pentru ajutoare ar trebui trimişi rapid în ţările de origine. “Imiganţii care vin în Germania doar pentru Hartz IV (ajutor de şomaj), alocaţia pentru copii şi asigurarea de sănătate trebuie trimişi rapid înapoi în ţările lor de origine. Pentru a preveni intrările multiple, ar trebui să ne gândim la luarea de amprente”, a spus Brok, citat de ziarul Bild.

Declaraţia a provocat reacţii la Bucureşti, europarlamentarul PSD Viorica Dăncilă arătându-se “surprinsă că un eurodeputat de talia lui Elmar Brok, care este şi preşedintele Comisiei de Politică Externă a Parlamentului European, a făcut această declaraţie deşi cunoaşte foarte bine faptul că românii nu pot fi trataţi drept emigranţi, iar propunerea de ampretare a celor care beneficiaza de ajutoare sociale şi sunt expulzaţi din Germania contravine regulilor din UE”. “Condamn cu fermitate o asemenea declaraţie care contravine valorilor europene în care ar trebui să credem toţi membrii Parlamentului European”, afirmă Dăncilă, într-un comunicat remis Mediafax duminică.

One Response to PSD va cere PE şi PPE să se delimiteze de afirmaţiile lui Elmar Brok privind imigranţii

  1. Hartz lv nu e ajutor de somaj ci ajutor social (e diferenta mare intre cele doua ajutoare) cel social e fix 391€ cel de somaj e variabil in functie de venitul din ultimele 12 luni, bine ar face sa-i trimitä inapoi in tara de origine.

    cucu
    05/01/2014 at 22:48
    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *