More

    Sărbători liniștite în Sălaj

    Aproximativ 100 de jandarmi sălăjeni şi-au petrecut sărbătorile de Crăciun şi Anul Nou în stradă, asigurând ordinea şi liniştea publică atât în municipiul Zalău cât şi în alte localităţi ale județului. Astfel, jandarmii au asigurat ordinea şi liniştea publică la manifestările cultural-artistice şi au intensificat activităţile de patrulare auto în mediul rural, cu precădere în zonele unde s-au desfăşurat baluri, discoteci, precum şi în zonele unde au fost organizate manifestări religioase.

    Conform datelor oficiale ale Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Sălaj, în intervalului 24 decembrie 2013 – 2 ianuarie 2014, au fost aplicate 27 de sancţiuni contravenţionale, din care 12 avertismente şi 15 amenzi, în valoarea totală de 5.600 de lei.

    Demn de menționat faptul că în toată acestă perioadă nu au avut loc evenimente majore, iar cele mai multe dintre sancţiuni au fost aplicate în municipiul Zalău, în special, pentru tulburarea liniştii publice, provocarea şi participare la scandal, adresarea de injurii sau pentru apelarea în mod repetat la mila publicului.

    În primele două zile ale anului 2014 au fost constatate patru cazuri de încălcare a normelor de convieţuire socială, a ordinii şi a liniştii publice, în două situaţii fiind aplicate amenzi, în valoarea totală de 600 de lei.

    Iulian Duma

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE