Şofer recalcitrant somat cu arma de poliţist !

Filed under: Locale |

politist-pistol

Tot mai mulţi şoferi uită că au şi obligaţii în momentul în care se urcă la volan, amintindu-şi doar de drepturile conferite de lege. Un astfel de personaj a fost oprit joi seara, în jurul orei 23.30, în faţa Hotelului Dacia, de către o patrulă mixtă de ordine publică formată dintr-un poliţist şi un jandarm. În momentul în care poliţistul s-a prezentat şi i-a solicitat şoferului să se documenteze, acesta a devenit recalcitrant, proferând injurii la adresa purtătorilor de uniformă.

Mai mult, dând dovadă de un tupeu fantastic, martorii oculari susţin că şoferul a pornit motorul maşinii cu intenţia de a porni, moment în care poliţistul s-a postat în faţa autovehiculului de lux. Pentru că şoferul nu manifesta intenţia de a opri, poliţistul a fost obligat să se folosească de armamentul din dotare, somându-l pe şofer să oprească maşina. Vizibil intimidat de hotărârea cu care a operat poliţistul, şoferul a oprit maşina dar a refuzat să coboare.

Poliţistul a solicitat sprijin din partea unui echipaj al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Satu Mare şi al unui echipaj al Serviciului Poliţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Satu Mare. Ajunşi la faţa locului, jandarmii l-au convins pe şofer să coboare din maşină. Acesta s-a ales cu o amendă pentru refuz de legitimare.

Din câte se pare, în cauză nu s-a reţinut şi vreo infracţiune de ultraj. Norocul şoferului a fost că acesta nu a pornit maşina către poliţist, pentru a exista astfel elementele constitutive cel puţin ale infracţiunii de ultraj.

Acesta nu este un caz singular în zonă, tot mai mulţi şoferi fiind surprinşi în timp ce sfidează legislaţia în vigoare, parcând pe unde îi taie capul. În aceste condiţii nici nu ne miră că reacţia martorilor oculari a fost una de respect faţă de poliţist, care a dat dovadă de curaj şi demnitate.
Ciprian Bâtea

7 Responses to Şofer recalcitrant somat cu arma de poliţist !

 1. la furat cu bosketari de astia de la locala care plimba ursul zi de zi ba pe jos ba mananca o placinta vai de ei

  mercedes s class
  03/01/2014 at 21:05
  Reply

  • cine ți-o luat mercedesul neghiobule? mașina te scutește de simț civic?

   rrrr
   05/01/2014 at 00:18
   Reply

 2. Acesta fiind datorat faptului ca in Satu Mare copiii crescuti in puf prind coarne si isi permit orice.

  Ceausescu
  03/01/2014 at 23:37
  Reply

 3. Polițisti repetenți .. Si ziarist de cacat

  Dani
  04/01/2014 at 13:28
  Reply

  • despre tine…toate cele bune retardatule

   rrrr
   05/01/2014 at 00:17
   Reply

 4. Aloo domnu daca avea Nr de inmnatriculare xxx nici nu indrazneau sa-l legitimeze se faceau ca nu vede dat fiind faptul ca mai erau masini oprite acolo!!!! Vazand ca e tanar s-au hotarat sa aplice legea!!! ALOOOOOO pana cand anumite nr nu sunt oprite si luate la rost si altele da ???? Bine a facut ca nu s-a lasat intimidat de politist ba chiar sa-l dea in judecata si va castiga martori sunt!!!! Adica legea e pentru unii pentru altii ba!!!! HALAL!!!!!

  legea e pt toti
  04/01/2014 at 22:56
  Reply

 5. Un caz si mai grav,am depus plangere la politie inpotriva a doi gerdieni de penitanciar,sectoristul de care apartine str.Amatului m-a amenintat m-ia spus ca toate faptele reclamate se vor intoarce inpotriva mea din 01.februarie 2014.eu la 79 ani am dorit s-a fiu ajutat nu ameninta de politie,am reclamat cum ne batjocoresc de 7 ani cei doii sot sotie din casa typ duplex,cu acazia noului an doresc comenzi politiei satu mare sa acorde atentie la acest aspect.LA MULTI ANI!!.

  satmareanul
  06/01/2014 at 01:28
  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *