More

    Şofer recalcitrant somat cu arma de poliţist !

    politist-pistol

    Tot mai mulţi şoferi uită că au şi obligaţii în momentul în care se urcă la volan, amintindu-şi doar de drepturile conferite de lege. Un astfel de personaj a fost oprit joi seara, în jurul orei 23.30, în faţa Hotelului Dacia, de către o patrulă mixtă de ordine publică formată dintr-un poliţist şi un jandarm. În momentul în care poliţistul s-a prezentat şi i-a solicitat şoferului să se documenteze, acesta a devenit recalcitrant, proferând injurii la adresa purtătorilor de uniformă.

    Mai mult, dând dovadă de un tupeu fantastic, martorii oculari susţin că şoferul a pornit motorul maşinii cu intenţia de a porni, moment în care poliţistul s-a postat în faţa autovehiculului de lux. Pentru că şoferul nu manifesta intenţia de a opri, poliţistul a fost obligat să se folosească de armamentul din dotare, somându-l pe şofer să oprească maşina. Vizibil intimidat de hotărârea cu care a operat poliţistul, şoferul a oprit maşina dar a refuzat să coboare.

    Poliţistul a solicitat sprijin din partea unui echipaj al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Satu Mare şi al unui echipaj al Serviciului Poliţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Satu Mare. Ajunşi la faţa locului, jandarmii l-au convins pe şofer să coboare din maşină. Acesta s-a ales cu o amendă pentru refuz de legitimare.

    Din câte se pare, în cauză nu s-a reţinut şi vreo infracţiune de ultraj. Norocul şoferului a fost că acesta nu a pornit maşina către poliţist, pentru a exista astfel elementele constitutive cel puţin ale infracţiunii de ultraj.

    Acesta nu este un caz singular în zonă, tot mai mulţi şoferi fiind surprinşi în timp ce sfidează legislaţia în vigoare, parcând pe unde îi taie capul. În aceste condiţii nici nu ne miră că reacţia martorilor oculari a fost una de respect faţă de poliţist, care a dat dovadă de curaj şi demnitate.
    Ciprian Bâtea

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE