More

    Spectacol perfect în noaptea de Revelion

    rev1

    Mii de persoane au participat, în noaptea dintre ani, la petrecerea în aer liber organizată în Piaţa 25 Octombrie de către Consiliul Judeţean, Primăria Satu Mare şi Instituţia Prefectului. Sătmărenii au intrat în noul an cu concerte electrizante, un spectaculos foc de artificii şi multă şampanie. Petrecerea a început la ora 21.00 prin concertul celor de la Hi-Q, care au adunat în câteva zeci de minute mii de sătmăreni. Mai mult, pe scenă au urcat chiar şi oficialităţile judeţene şi locale, care au cântat împreună cu cei de la Hi-Q, spre deliciul celor prezenţi în Piaţa 25 Octombrie. În ultima oră din anul 2013, sătmărenii au asistat la o tombolă cu premii interesante, printre care şi un lingou de aur, după care la miezul nopţii mii de ochi au urmărit un spectaculos foc de artificii, poate cel mai frumos pe care l-a văzut până în prezent cerul Sătmarului.

    Hi-Q şi-a sărbătorit majoratul la Satu Mare
    Nici frigul şi nici ceaţa nu i-a ţinut pe sătmăreni departe de distracţia de Anul Nou. Centrul Nou al oraşului s-a umplut odată ce pe scenă au urcat cei de la Hi-Q. Dana Nălbaru, Florin Grozea şi Mihai Sturzu au reuşit să adune în Piaţa 25 Octombrie mii de sătmăreni, făcându-le o infuzie sănătoasă de bună dispoziţie. De altfel, Hi-Q şi-a sărbătorit la Satu Mare majoratul, trupa luând naștere în 1996, la Braşov. Trupa Hi-Q a lansat până acum 8 albume şi 26 de videoclipuri. Hituri precum “Totul va fi bine”, “Gaşca mea”, “Razna”, “Bună dimineaţa” şi “Dor de tine, dor de noi” au stat mulţi ani în topurile muzicale din România, fiind fredonate de toţi sătmărenii prezenţi la concertul de marţi. Unul dintre cele mai tari momente a fost urcarea pe scenă a preşedintelui Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, a vicepreşedintelui Consiliului Judeţean, Mircea Govor, şi a primarului municipiului Satu Mare, Dorel Coica, care au cântat alături de componenţii trupei Hi-Q piesa “Gaşca mea”, în aplauzele miilor de sătmăreni.

    rev2

    Bogdan Bratiş, one man show
    Finalistul X-FACTOR, Bogdan Bratiş, a fost bucuros să revină în faţa publicului sătmărean atât cu compoziţiile proprii, cât şi cu piesele care l-au făcut celebru la show-ul de talente. Bogdan Bratiş a vorbit şi despre atuurile sale, respectiv abilitatea de a cânta cu vocea, la pian și chitară. Pentru a-şi arăta ataşamentul faţă de Bogdan Bratiş, sătmărenii, prin Consiliul Judeţean, au făcut 6.000 de flyere şi 6.000 de afişe pentru a-l susţine pentru marea finală, în timp ce conducerea Colegiului Naţional “Doamna Stanca” a şi decis într-o zi să oprească cursurile la şcoală pentru a se filma când îl susţin. Pentru toate aceste lucruri, Bogdan Bratiş le-a mulţumit sătmărenilor printr-un recital foarte reuşit. El a fost urmat de Naguale, care pe lângă compoziţiile proprii a interpretat şi hit-uri internaţionale, iar cu puţin înainte de miezul nopţii au urcat pe scenă fetele de la Heaven, care le-au dat o mână de ajutor oficialităţilor judeţene şi locale în a extrage câştigătorii pentru tombolă. Concertele de la final de an au fost doar un preambul pentru show-ul de artificii. Autorităţile judeţene şi locale au urcat pe scenă pentru realizarea numărătorii inverse pentru intrarea în noul an, după care au închinat un pahar de şampanie cu sătmărenii. În ciuda frigului şi a ceţii, mulţimea a rămas şi după miezul nopţii în zona centrală pentru a le admira pe fetele de la Heaven, care au închis ediţia din acest an a Revelionului.

    rev3

    Gânduri bune din partea oficialităţilor judeţene şi locale
    Autorităţile locale şi judeţene şi-au respectat promisiunea de a fi în mijlocul sătmărenilor la cumpăna dintre ani. Acestea nu doar că au deschis ediţia din acest an a Revelionului din Piaţa 25 Octombrie, dar au şi dat startul show-ului pirotehnic care a marcat intrarea în noul an. Astfel, pe scenă au urcat eurodeputatul PNL Ovidiu Silaghi, prefectul judeţului Satu Mare, Eugeniu Avram, preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Mircea Govor, primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, viceprimarul Marcela Papici, city-managerul Dan Băbuţ-Domuţa, respectiv invitatul special Niels Schnecker, directorul de campanie al lui Crin Antonescu pentru alegerile prezidenţiale. “Le doresc sătmărenilor să aibă un an mai bun. De fapt, toţi ne dorim acest lucru, cu multă sănătate şi bucurii alături de cei dragi”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef. Primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, a declarat că: “Le doresc sătmărenilor multă sănătate, bucurii. Noi ne dorim un an bun, un an bogat pentru ca să putem realiza tot ceea ce le-am promis sătmărenilor. Îi rugăm să aibă încredere în noi, pentru că suntem o echipă serioasă şi anul acesta va fi şi mai bine, peste doi-trei ani va fi şi mai bine. Oraşul va fi aşa cum ne-am dorit noi”. “Le urez sătmărenilor să aibă parte numai de bucurii, sănătate, multe satisfacţii şi împliniri. La mulţi ani, un an nou fericit şi să dea Dumnezeu să fie un an mult mai bun decât 2013. Şi eu am mare încredere că 2014 le va aduce românilor mai multe satisfacţii şi, bineînţeles, şi sătmărenilor. Iar eu, în calitate de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean şi de preşedinte al Organizaţiei Judeţene Satu Mare a PSD, promit să fac în aşa fel încât să fie mulţumiţi de ceea ce facem noi”, a conchis Mircea Govor.

    Ciprian Bâtea

    rev4

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE