More

    Tătăruşanu a semnat cu Fiorentina

    1

    Intrat în ultimele 6 luni de contract cu Steaua, portarul Ciprian Tătăruşanu va pleca de la echipa roş-albastră. Dorit de mai multe echipe de top, internaţionalul român a ales Fiorentina.

    ProSport a aflat că Tătăruşanu a semnat cu Fiorentina în Spania, acolo unde se află cu echipa în cantonament, dar va rămâne sub comanda lui Reghecampf până în vară. Contractul lui Tătăruşanu va intra în vigoare din 1 iulie, actuiala înţelegere cu Steaua urmând să expire la finalul lunii iunie. Astfel, goalkeeper-ul va ajunge în Serie A liber de contract.

    Atacantul Stelei, Federico Piovaccari, declara anul trecut în presa italiană că are informaţii despre faptul că Tătăruşanu va ajunge să joace cât de curând în Serie A. Vezi aici articolul.

    La Fiorentina, Tătăruşanu se va lupta pentru un loc de titular cu Norberto Murara Neto şi Cristiano Lupatelli.

    A venit Bogatinov

    Oficialii Stelei se aşteptau ca Tătăruşanu să plece de la echipă şi l-au adus pe Bogatinov. Macedoneanul a semnat cu Steaua pentru două sezoane. Steliştii i-au pus însă o clauză în contract: în vară îi poate fi reziliat unilateral contractul dacă Steaua nu e mulţumită. Se pare că din retur, Niţă va fi titularul postului de portar la Steaua.

    Pleacă şi Bourceanu

    Aşa cum ProSport a anunţat în exclusivitate, cei de la Trabzonspor negociază în această perioadă transferul mijlocaşului Stelei, Alexandru Bourceanu. Formaţia din prima ligă turcă este dispusă să plătească circa 1,6 milioane de euro pentru căpitanul roş-albaştrilor pentru un transfer încă din această iarnă. Informaţia a fost confirmată de managerul general al Stelei.

    3 fotbalişti români au mai evoluat în trecut pentru Fiorentina. Marius Lăcătuş (1990-1991), Bogdan Lobonţ (2005-2007) şi Adrian Mutu (2006-2011)

    Ce portari români mai activează în străinătate:

    Costel Pantilimon (26 de ani) la Manchester City
    Bogdan Lobonţ (35 de ani) la AS Roma
    Laurenţiu Brănescu (19 ani) la Virtus Lanciano (liga secundă din Italia, împrumutat de Juventus Torino)
    Dinu Moldovan (23 de ani) la Ponferradina (liga a doua din Spania, fiind împrumutat de Espanyol)

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE