More

    Triumful raţiunii

    La începutul săptămânii trecute, USL şi-a reconfirmat unitatea, pusă la îndoială, de unii cu bucurie, de alţii cu îngrijorare, de cei care în ultima vreme aşteptau momentul sfârşitului alianţei de la putere dintre PSD şi PNL. Cu bucurie, desigur, cei lipsiţi de minima înţelepciune de a accepta că România a avut parte zece ani de un regim greşit, antiromânesc, de zece ani răi şi grei, cu neîncetate războaie politice din cauza unui om şi a oamenilor din jurul său. Cu îngrijorare îndreptăţită, cei mulţi care au suportat năpasta lungilor ani de privaţiuni şi umilinţe risipiţi irecuperabil, dar şi cu speranţa pe deplin îndreptăţită că PSD şi PNL vor avea maturitatea politică de a duce împreună, până la capăt, promisiunile asumate în faţa electoratului şi a întregii naţiuni.

    Reconfirmarea recentă a unităţii USL reprezintă triumful logic al raţiunii, mai cu seamă în acest an important din punct de vedere politic şi electoral pentru îndelung aşteptatele sale consecinţe, în măsură să genereze eliberarea României de cel mai nociv politician al ultimilor ani şi schimbarea regimului său politic.

    Nu ne-am propus să prezentăm în detaliu deciziile care întăresc voinţa copreşedinţilor Victor Ponta şi Crin Antonescu de a rămâne împreună şi de-a acţiona unitar în cadrul USL. Considerăm însă că până şi repetarea lor succintă le certifică însemnătatea practică, inteligentă şi inspirată. Astfel, în pofida cârtitorilor de profesie, organizarea alegerilor prezidenţiale cu 45 de zile înainte de expirarea mandatului lui Traian Băsescu se justifică prin intenţia îndreptăţită ca tranziţia în fruntea instituţiei prezidenţiale să se poată face în condiţii de pregătire normală, imediat după expirarea mandatului în curs. La fel, apoi, în legătură cu alegerile europarlamentare, s-a luat decizia elaborării în regim de urgenţă a unei platforme comune indiferent de faptul că PSD şi PNL vor participa pe liste separate la acest scrutin. Este vorba despre un program comun pentru poziţii comune în domeniul politicilor europene, pentru susţinerea şi formularea intereselor României în Parlamentul European, cu puncte de vedere, obiective şi priorităţi comune. Nu în ultimul rând, protocolul USL a fost modificat astfel încât numele candidatului la alegerile prezidenţiale, atât din partea PSD, cât şi din cea a PNL, adică Crin Antonescu, să fie precizat “foarte clar”. S-a pus astfel capăt zvonului insistent şi subversiv după care, din exces de orgoliu, PSD, cel mai mare şi mai puternic partid din România, îşi va lansa în competiţia prezidenţială un candidat propriu, cel mai probabil pe actualul premier Victor Ponta. Dar a fost doar vânare de vânt.

    Consemnez cu mare plăcere acest triumf al raţiunii şi mă bucur că AMR-ul tace şi se apropie de sfârşit.
    Voicu D .Rusu

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE