More

    Al treilea caz de gripă, confirmat oficial în Sălaj

    Virozele și pneumoniile au băgat în spital zeci de sălăjeni, în special copii

    Conform datelor Direcției de Sănătate Publică (DSP) Sălaj, în perioada 10-16 februarie, o persoană a fost diagnosticată cu gripă, fiind tratată în ambulatoriu”. În acest ultim caz este vorba de o persoană cu vârsta de peste 50 de ani.  Alte două cazuri de gripă au fost depistate în urmă cu aproximativ o lună, la persoane cu vârste cuprinse între 50 şi 64 de ani, acestea având nevoie de spitalizare.

    La nivel naţional, în ultima perioadă au fost confirmate 15 cazuri de gripă. Astfel, de la începutul sezonului de supraveghere a infecţiilor respiratorii acute, a gripei şi a infecţiilor respiratorii acute severe numărul cazurilor de gripă a ajuns la 39.

    De asemenea, tot conform DSP Sălaj, în perioada menționată, 10-16 februarie, pe raza județului Sălaj s-au înregistrat 1.784 infecţii acute ale căilor respiratorii superioare (cu 11% mai multe faţă de săptămâna anterioară), cele mai multe la grupa de vârsta 5-14 ani, unde au fost depistate 591 de cazuri. Totuși, medicii sălăjeni au dispus internarea a 14 cazuri, 9 dintre acestea fiind copii.

    În aceeaşi perioadă au fost semnalate şi 218 pneumonii, cele mai multe fiind depistate la segmentul de vârstă 15-49 de ani, respectiv 67 ani. Medicii au decis internarea a 35 de pacienţi, 18 fiind copii.
    Iulian Duma

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE