18 June 2018

Amendamentele adoptate de Parlament in noul Cod Rutier

Filed under: Locale |

6

Soferii incepatori ar putea fi obligati sa conduca pe timp de noapte masina doar impreuna cu un insotitor adult. Acesta, la randul sau, va trebui sa aiba permis de conducere de cel putin 5 ani.

Asa prevede un amendament adoptat in comisiile parlamentare, la modificarea Codului Rutier.

Pe de alta parte, cei care au permis de mai putin de un an, nu vor avea voie sa conduca microbuze sau camioane cu remorci. De asemenea, nu vor avea voie sa mearga cu masina, motocicleta, mopedul sau camionul pe timpul noptii, pe drumurile acoperite cu gheata, zapada, sau polei.

Aceasta propunere vine in contextul in care, anual, in Romania, aproape o treime din accidentele grave sunt produse de soferi cu varste cuprinse intre 18 si 25 de ani.

Senatorii mai pot formula amendamente la noul Cod Rutier pana vineri.

5 Responses to Amendamentele adoptate de Parlament in noul Cod Rutier

 1. La ce le mai da permis atunci? Trebuie sa invete sa conduca in toate conditiile si sa fie mai responsabili(inclusiv parintii beizadelelor) ! Ce inseamna ,,pe timpul noptii"? Trebuie sa astepte lumina zilei iarna pt. a merge la servici? Sarcina noastra ,a celor experimentati ,este sa-i pregatim pt .viata in toate aspectele ei pe cei tineri , nu sa-i punem sa iasa numai duminica dupa amiaza.Se spune ca dormi cum iti asterni! Daca-i tinem pana la 40 de ani cu suzete si restrictii ,va trerbui sa ne sculam noi noaptea sa-i ducem si sa-i aducem cu masina toata viata! Am dreptate ?

  Sofer batran
  5 February 2014 at 17:15
  Reply

  • Aparent ni-l da degeaba…sau vor pur si simplu sa mai scoata o modalitate prin care pot da amenzi. Ca nu pot sa cred ca si-a imaginat cineva ca e foarte realizabil ce propun. Sa mergem cu insotitori un an de zile…ca sa ma asigur ca nici dupa 12 luni nu o sa am o experienta prea mare.
   si daca plec pe timpul zilei undeva..si se intuneca pana pot ajunge acasa..ce fac? imi las masina si vin cu troleul sau il iau acasa pe primul cu carnet de 5 ani care se ofera? Eventual ar trebui sa ne interzica sa mergem cu masina si in orele de varf 8-9 si 16-18. Singurul lucru pe care o sa-l reuseasca cu imbecilitatea asta de lege e ca or sa scoata soferi si mai prosti care nu or sa fie in stare sa conduca de unii singuri.

   Sofer incepator
   5 February 2014 at 20:32
   Reply

 2. Ar trebui mai multa exigenta la examenele pentru obtinerea permisului , acum se obtin ff usor daca ai noroc. E necesara introducerea examenului in poligon, soferii incepatori nu stiu conduce decat pe drumul drept si atat

  florin
  5 February 2014 at 22:55
  Reply

 3. Codul vechi era foarte bun. Avea nevoie doar de un singur amendament, adresat nu soferilor, ci politistilor si magistratilor: ACEEASI LEGE PENTRU TOTI! Uite, Huidu a incalcat grav legea, omorand trei oameni si nu a facut nicio zi de puscarie. Se pune intrebarea: Cati oameni trebuie sa omori, ca sa faci puscarie? Patru, cinci, sapte, zece?! Tantas jr. a scapat si el, dupa un accident mortal, facut beat sau drogat si cu permisul suspendat… Si cate alte astfel de cazuri

  ion satamareanu
  6 February 2014 at 09:05
  Reply

 4. Noul Cod Rutier,nu va mai permite primarului din Paulesti Nagy Iosif sa circule beat turta, cu alcolmie de 1,55 %,sa distruga masina logan noua a primariei 100 %,in 11.06.2013 in orasul Ardud si s-a nu pateasca nimic,bravo Joska, ai fraierit iar organul.

  satmareanul
  6 February 2014 at 10:37
  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *