26 April 2018

ANDRA, lovitură devastatoare. A fost interzisă de la TV

Filed under: Life |

7

Videoclipurile „Va fi bine” (Andra) şi „Aşa, şi!” (trupa Vunk) au fost interzise de la difuzarea pe posturile de televiziune printr-o decizie luată, joi, de Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA), din cauză că aceste clipuri conţin plasare de produse fără a fi menţionat acest lucru.

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a analizat, în şedinţa de joi, videoclipurile „Va fi bine” (Andra) şi „Aşa, şi!” (trupa Vunk).

Consiliul a primit mai multe sesizări potrivit cărora cele două videoclipuri conţin plasare de produse fără a fi menţionat acest lucru. Potrivit sesizărilor, în videoclipul „Aşa, şi!” (trupa Vunk) se face reclamă la Clinica Medlife, Mike’s Pub, 55 Jaz Music, Heineken, iar în videoclipul „Va fi bine” (Andra) se face reclamă la vopsea Garnier, cafea Jacobs, Free Way Cola.

Membrii CNA au constatat că sesizările sunt întemeiate şi că în aceste cazuri a fost încălcat articolul 31, aliniatul 4, litera c şi alineatul 5 din Legea audiovizualului, potrivit căruia „Programele care conţin plasare de produse trebuie să îndeplinească cumulativ cel puţin următoarele condiţii: c) să nu scoată în evidenţă în mod exagerat produsele în cauză. (5) Programele în care sunt inserate plasări de produse trebuie să cuprindă informaţii clare privind existenţa acestora, fiind identificate corespunzător atât la început, cât şi la sfârşit, precum şi la reluarea după o pauză publicitară, astfel încât să se evite orice confuzie din partea telespectatorului”.

Cele două videoclipuri au fost difuzate la mai multe televiziuni muzicale, la unele dintre acestea produsele din respectivele clipuri fiind blurate.

În ambele cazuri, CNA a decis să aplice o decizie de intrare în legalitate, fapt care presupune că cele două videoclipuri nu mai pot fi difuzate până nu vor fi modificate astfel încât să respecte legislaţia audiovizualului.

Decizia de intrare în legalitate a fost propusă de membrul CNA Cristina Trepcea, fiind adoptată cu zece voturi „pentru” (Florin Gabrea, Narcisa Iorga, Valentin Jucan, Lorand Turos, Monica Gubernat, Viorel-Vasile Buda, Laura Georgescu, Cristina Trepcea, Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea) şi unul „împotrivă” (Christian Mititelu).

2 Responses to ANDRA, lovitură devastatoare. A fost interzisă de la TV

 1. Mai bine ar interzice tarfele lui Capatos si toate Talk Show-urile in care se gasesc toti desteptii, cultii, specialistii etc. sa-si dea cu parerea despre niste persoane a caror viata nu ne intereaza si ne-am plictisit pana peste cap…

  Cuhuta
  7 februarie 2014 at 15:07
  Răspunde

  • Daca nu te intereseaza nu te uiti si ai scapat de o problema! 🙂 Pana la urma succesul unui show de televiziune e controlat de tine, de mine si restul populatiei. Nu CNA-ul trebuie sa interzica emisiunile de acest gen ci oameni ar trebui sa nu le mai urmareasca si stai linistit ca ar disparea de pe ecrane. 😉

   Valentina
   7 februarie 2014 at 17:37
   Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *