More

    Au bătut liderul din C5!

    oli

    Fie că a jucat cu rezervele ori că a făcut-o cu titularii, echipa noastră a câștigat partidele de verificare jucate vineri și sâmbătă la Salonta și respectiv Sebiș. Vineri cu o formulă de echipă în care și-au făcut loc juniori și jucători abia veniți în lot, Olimpia s-a impus cu 2-0 în fața celor de la FC Zalău. Apoi , sâmbătă cu ”vedetele” în teren galben-albaștrii au trecut mai ușor decât o arată scorul de liderul seriei a 5-a a Ligii a 3-a, Național Sebiș.

    Partida s-a jucat la Sebiș și a început perfect pentru Olimpia. Atacantul gazdelor, Mîndrușcă, ce i-a luat din nou locul în apărare lui Morariu (dureri la mușchii inghinali), a comis henț în propriul careu. Era minutul 10, iar Bujor a transformat penalty-ul rezultat. Ritmul partidei a fost bun, însă până la pauză tabela nu s-a mai modificat. De la cabine nu a mai ieșit nici celălalt fundaș central titular, Albert, care s-a ales și el cu probleme medicale și Olimpia a mai înscris o dată. Nu înainte ca Blănaru să irosească o ocazie de singur cu portarul. Același Bujor a punctat din careu după o centrare venită de pe dreapta. Coțan a readus Naționalul în joc în minutul 82, cu un șut plasat de la 17 metri, însă elevii lui Csik și Bolba au gestionat bine finalul de meci și au păstrat avantajul de pe tabelă până la ultimul fluier al centralului.

    ”Am făcut un meci bun, poate cel mai bun din pregătiri. Băieții au arătat o poftă deosebită de joc și diferența putea fi mult mai mare pe tabelă. Cred că suntem pe un drum bun” a spus secundul Mircea Bolba.

    „Am avut o săptămână plină, cu trei amicale foarte tari. Am dat aproape totul în primele două și am bătut o divizionară secundă și am remizat cu o formație de primă ligă, iar astăzi am resimțit o anumită oboseală. Sau, cel puțin, adversarul a fost mai proaspăt. Dar, în ciuda rezultatului, atitudinea a fost cea corectă, jucătorii au făcut un antrenament bun, ne-am atins și de această dată scopul”, consideră Mihai Petcuț, tehnicianul liderului seriei a V-a a Ligii a 3-a.

    De remarcat că fără să-i oblige regulamentul, antrenorii Olimpiei au ținut în teren pe tot parcursul jocului trei cadeți, Anca, Ene și Roghină iar aceștia n-au dezamăgit. Dimpotrivă au avut o prestație sigură și dătătoare de speranțe în prisma sezonului oficial ce va începe pe 1 martie.

    Olimpia va susține ultimele două amicale în această săptămână, la Satu Mare, marți cu FCM Turda și sâmbătă împotriva echipei lui Tata Jean Pădureanu, Gloria Bistrița.

    Formații:
    Național: Șoltesz – Mînecan (75 Feieș), Albert (46 Șerban), Mîndrușcă, Neacșu – Dobricean, Chindriș, Coțan, Beuran (46 Bozian) – Blănaru (60 Miron), Răducă.
    Olimpia: Anca – Munteanu, Bălău, Ene, Iuhas – Schwarckopf, Villand – Gavrilescu, Roghină, Bujor – Feier. Au mai jucat: Miron – Micaș, Lemac, Prodan, Boștină, Faur.

    Preşedintele ­Dan Băbuţ în doliu
    Preşedintele executiv al CS FC Olimpia, Dan Băbuţ, trece prin momente dificile. Din păcate, ieri mama acestuia a trecut la cele veşnice… Antrenorii, jucătorii şi colegii de la club, precum şi redacţiile GNV şi NVTV îi transmit sincere condoleanţe.

    Florin Mureşan

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE