More

    Audienţe în trei comune din judeţ

    terebesti

    Subprefectul judeţului Satu Mare, Cristian Sasu, şi directorul de cabinet al preşedintelui Consiliului Judeţean, Claudiu Sulea, s-au întâlnit ieri cu mai mulţi locuitori din comunele Viile Satu Mare, Terebeşti şi Craidorolţ. Principalele teme abordate au fost probleme de fond funciar, starea drumurilor, canalizarea şi staţiile de epurare, proiectele desfăşurate prin PNDL, proiectele de reabilitare şi igienizare a unităţilor de învăţământ, extinderea reţelelor electrice, unde e cazul, spaţiile verzi şi altele.

    Principala problemă ridicătă de locuitorii din comuna Viile Satu Mare este acordarea titlurilor de proprietare pentru terenuri, având în vedere că au fost eliberate titluri de proprietate doar în proporţie de 29% din totalul de 970 de hectare care trebuiesc împroprietărite. Localnicii din comuna Viile Satu Mare au mai prezentat situaţia drumului Viile Satu Mare – Medişa şi au cerut sprijin de la conducerea Consiliului Judeţean Satu Mare pentru reabilitarea acestui drum în lungime de 9700 m.

    În comuna Terebeşti, pe lângă problemele legate de fondul funciar, s-a cerut sprijin pentru renovarea dispensarului din comună şi implementarea proiectului „apă canal” prin PNDL. Subiectele abordate la Craidorolţ au fost: reabilitarea drumului Craidorolţ – Ţeghea – Mihăieni, două curse, din cele 15 care se efectuează zilnic în comună, să îşi prelungească traseul şi să ajungă şi până în satul Crişeni şi loturile de lapte contaminate care se află în unităţile şcolare din comună să fie ridicate.
    Florin Dura

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE