25 April 2018

Bani mai puțini pentru voleibaliștii zălăuani

Filed under: Actualitatea Salajeana |
Primăria Zalău „a tăiat” un milion de lei din bugetul alocat anul trecut
7
După ce în toamnă a fost majorat cu 600.000 lei, bugetul ACS Volei Municipal Zalău a fost redus în acest an cu aproape un milion de lei. Dacă anul trecut clubul a beneficiat de 2,8 milioane lei din bugetul local, suma aprobată de consilierii locali în cadrul şedinţei de ieri este de doar 1,8 milioane lei.
Primăria municipiului Zalău deţine 92% din acţiunile echipei de volei masculin, iar cu câte 4% acționari sunt Consiliul Judeţean (CJ) Sălaj şi SC Drilling Equipment SRL.
Echipa de volei nu va mai avea susţinere la fel de mare nici din partea Consiliului Județean Sălaj, care va aloca doar 78.280 de lei (cu 2.720 lei mai puţin decât în 2013).
Celălalt acționar cu 4% din acțiunile ACS Volei Municipal Zalău, SC Drilling Equipment SRL Zalău, va aloca clubului de volei suma de 78.280 de lei, exact suma pe care o plătește și CJ Sălaj. Anul trecut,  firma privată din Zalău a alocat doar 43.950 lei pentru susținerea echipei de volei. Conform proiectului de hotărâre aprobat de consilierii municipali, restul de 367.000 lei, care reprezintă diferenţa până la 2,3 de milioane lei din bugetul total al echipei pe anul în curs, vor proveni din sponsorizări, reclamă și publicitate, vânzări de bilete, dar şi taxe de transfer.
Trebuie menționat faptul că în anul precedent, ACS Volei Municipal Zalău a avut un buget total de 3,2 milioane de lei, din care aproape 2,7 milioane lei au provenit din bugetul Primăriei Zalău.

Iulian Duma

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *