21 July 2018

Bellu, despre medalii de aur la Jocurile Olimpice din 2016: Visăm tot timpul, asta ne-a ţinut în viaţă

Filed under: Sport |

6

Antrenorul Octavian Bellu a declarat, joi, la Sibiu, că speră ca una sau două dintre componentele lotului olimpic de gimnastică “să explodeze” la JO de la Rio de Janeiro, în 2016, în aşa fel încât “să nu ne facem de râs”, adăugând că “tot timpul visăm la aur”.

Antrenorul Octavian Belu a fost întrebat, joi, la Bâlea Lac, în judeţul Sibiu, dacă România poate visa la o medalie de aur, la Jocurile Olimpice de de la Rio de Janeiro, din 2016, şi a răspuns: “Visăm tot timpul, că visul ăsta ne-a ţinut în viaţă şi în activitate şi eu sper că una – două dintre aceste fetiţe care au nume mai puţin spectaculoase sau semnificative pentru gimnastica românească şi mondială vor exploda şi vor reuşi la Rio să facă în aşa fel încât să nu ne facem de râs”.

Bellu a precizat că “aşa cum spunea Napoleon, fiecare dintre ele are în raniţă bastonul de mareşal”.

“Depinde de ele, de starea lor de sănătate, de apetitul lor pentru performanţă şi de dorinţa lor de a ieşi din anonimat şi de a face, măcar o dată în viaţă, ceva care să le aşeze într-o istorie foarte lungă şi foarte spectaculoasă a gimnasticii româneşti. Iar noi, de pe margine, antrenorii, ce depinde de noi, le punem la dispoziţie”, a mai spus Belu.

Potrivit acestuia, “ar fi o discuţie mai lungă legată de infrastructură, de situaţia de la cluburile sportive şcolare de finanţare şi aşa mai departe”.

“Dacă ne lamentăm, oricum nu ne rezolvă nimeni problemele şi trebuie să ne descurcăm cu ce avem. Şi ca număr, şi ca valoare, şi să încercăm să facem, ca de fiecare dată, miracolul acela care a schimbat faţa unei fetiţe necunoscute, fără performanţe, într-o vedetă, o campioană. Eu sper să avem. Timp nu prea mai avem, dar sper să ajungem la Rio cu ele pregătite şi sănătoase”, a declarat Octavian Bellu.

Octavian Bellu, Helmut Duckadam, Elisabeta Lipă, Ovidiu Lipan Ţăndărică, Dumitru Prunariu, naistul Nicolae Voiculeţ şi directorul Teatrului Naţional “Radu Stanca” din Sibiu, Constantin Chiriac, au participat, joi, în calitate de ambasadori ai turismului românesc la inaugurarea Hotelului de Gheaţă de la Bâlea Lac, eveniment organizat de Departamentul pentru IMM-uri, Mediul de afaceri si Turism.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *