More

    Blaga: Moţiunea de cenzură este finalizată, liberalii să fie bărbaţi politici şi s-o semneze

    5

    Preşedintele PDL, Vasile Blaga, declară că democrat-liberalii au finalizat moţiunea de cenzură la adresa Guvernului şi aşteaptă parlamentarii liberali să o semneze, “dacă sunt bărbaţi politici”, el precizând totodată că nu poate exista altă colaborare cu PNL, decât una “punctuală în Parlament”.

    “Avem formulată o moţiune de cenzură, ea este de fapt o Carte Neagră a guvernării USL, ea este finalizată şi aşteptăm voturile PNL, mai ales aşteptăm semnăturile PNL, s-o putem depune, dacă sunt bărbaţi politici şi dacă recunosc greşelile pe care le-au făcut (…). Noi îi aşteptăm pe cei de la PNL să ne semneze moţiunea, pentru că nu văd ce moţiune ar putea depune PNL dintr-odată, de dimineaţă până seara”, a spus Vasile Blaga, la RFI.

    Întrebat dacă există vreun dialog între PDL şi PNL, Blaga a răspuns: “Nu există acest dialog, pentru că domnul Crin Antonescu a şi spus fără să întrebe, fără să-l rugăm noi, a spus că nu colaborează cu PDL. Dar ce, l-am rugat noi să colaboreze cu PDL? E adevărat că luni au votat alături de noi împotriva tuturor proiectelor Guvernului USL”.

    Vasile Blaga este de părere că liberalii nu sunt într-o opoziţie reală faţă de Guvern. “Noi considerăm că nu sunt în opoziţie efectivă, din moment ce şi-au lăsat şi toate tentaculele în teritoriu. Ca să-şi calmeze partidul, Antonescu spune: faceţi alianţe cu cine vreţi şi cu PSD, dacă doriţi. Pentru că problemele mari, după ce s-a rupt euforia lui Antonescu când s-a rupt de Ponta… de ce s-au rupt? S-au rupt pentru scaune, în prima fază, iar definitiv când Antonescu şi-a dat seama că nu mai este susţinut de Ponta la prezidenţiale, iar Ponta a primit direct de la Antonescu mesajul: dacă ajung preşedinte, nu te mai pun prim-ministru! Atunci s-au rupt ei. Iar în acest moment, eu cred că nu poate exista altă colaborare decât punctuală în Parlament, ceea ce este normal în orice stat de drept”, a mai spus Blaga, potrivit RFI.

    Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi, după anunţul ieşirii PNL de la guvernare, că liberalii nu-şi doresc niciun fel de înţelegere cu PDL, arătând că democrat-liberalii nici nu pot depune moţiune de cenzură, întrucât nu au suficienţi parlamentari.

    “PDL, cu tot respectul pe care îl datorăm formaţiunilor politice mari sau mici, în cazul acesta mici, nu poate depune o moţiune de cenzură. Poate scrie un text, care, dacă găseşte nişte parlamentari, mulţi alţii decât cei din PDL, să-l semneze, acela devine moţiune de cenzură”, a spus Antonescu.

    El a adăugat: “PDL poate să facă următorul lucru: poate să vină la noi dacă doreşte cu acel text şi să spună: Vă rog, citiţi-l, şi dacă îl agreaţi, faceţi dumneavoastră o moţiune de cenzură! Şi vă dau cuvântul că dacă e un text în care, cu mult curaj, domnul Vasile Blaga vorbeşte despre tot felul de lucruri care nu sunt în ordine în Guvernul Ponta, o facem noi moţiune de cenzură”.

    Antonescu a precizat că acest lucru este “foarte puţin probabil, spre imposibil” pentru că PNL asumă guvernarea, până în momentul ieşirii din Guvern.

    “De vreme ce noi am plecat astăzi din acest Guvern, până astăzi, chiar dacă suntem nemulţumiţi, noi asumăm activitatea acestui Guvern. Noi nu venim să-i aruncăm în cap domnului Ponta lucruri care s-au întâmplat cât am fost împreună. Noi am ajuns la capătul răbdării şi la capătul speranţei în legătură cu nişte chestiuni de parcurs, dar asta nu înseamnă că votăm schiţe, schelete, cioturi de moţiuni de cenzură de la PDL, în acest moment”, a spus Antonescu.

    El a menţionat că PNL nu depinde de PDL, cu care nu-şi doreşte niciun fel de înţelegere. “Noi acum nu depindem în niciun fel de PDL. Nu dorim niciun fel de înţelegere cu PDL. Ne respectăm, cum ne respectăm cu toate partidele în spaţiul parlamentar şi în spaţiul public şi, în mod natural, dacă vom fi în opoziţie, sigur că România va avea Opoziţie după trei ani. Asta vă garantez, i-am garantat şi domnului Ponta. Şi în al doilea rând, ce va face PDL, este decizia PDL, nu depindem unii de alţii”, a mai spus Antonescu.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE