Capelă mortuară în centrul satului

Filed under: Locale |

audiente

Lucru mai puţin obişnuit ieri la audienţele de la Prefectură ţinute de prefectul Eugeniu Avram şi consilierii săi. Cetăţeanul Marin Pop a cerut lămuriri din partea instituţiei cu privire la construirea unei capele mortuare în incinta localităţii Valea Vinului precizând că preotul paroh local tocmai asta doreşte să facă. Tot la audienţele de ieri o tânără a solicitat ajutorul Prefecturii pentru a-şi găsi un loc de muncă în administraţie, iar un cetăţean din Negreşti Oaş acuza faptul că Ocolul Silvic din localitate refuză să-i dea parcela de pădure pentru care a prezentat acte de proprietate.

Capelă lângă grădiniţă
Cetăţeanul Marin Pop a declarat că preotul paroh din Valea Vinului intenţionează să construiască o capelă mortuară chiar în incinta localităţii. “Nu mi se pare deloc normal ca în 2014 să fie construită o astfel de capelă între casele oamenilor. Mai mult decât atât, locul pe care se doreşte construirea acesteia se află în apropierea unei grădiniţe. Da, sunt de acord să se construiască capele în cimitir, mai ales că avem acolo două cimitire, ambele cu acces din strada principală, dar nu în sat, între oameni. Din câte ştiu eu, au ceva acte pentru începerea construcţiei şi aş vrea să vă întreb dacă există prevederi legale cu privire la construirea acestor capele”, a spus cetăţeanul.

Prefectul Eugeniu Avram a luat legătura cu Direcţia de Sănătate Publică unde a întrebat dacă există prevederi legale cu privire la nemulţumirea lui Marin Pop. Prefectul a promis că se va implica în rezolvarea acestui caz şi că va discuta cu toate instituţiile care în mod normal ar trebui să fie implicate în demersul făcut de preotul din sat, inclusiv cu Primăria şi Consiliul Local Valea Vinului.

Titlu de proprietate da, posesie ba
Tot la audienţele de ieri s-a prezentat şi cetăţeanul Vasile Popescu din Negreşti Oaş care a declarat că are titlu de proprietate pe 72 de ari de pădure, teren care a şi fost întăbulat, doar că Ocolul Silvic Negreşti Oaş refuză să-i predea pădurea. “Mi s-a spus că nu mi se dă pădurea numai dacă Primăria Negreşti le dă teren la schimb”, a spus negreşteanul. Consilierul Cosmin Dorle a luat legătura telefonic cu şeful de ocol căruia i s-a transmis că pădurea trebuie să-i fie dată cetăţeanului pentru că altfel îi este îngrădit dreptul la proprietate. Pentru a vedea care este situaţia, Dorle se va deplasa vineri la Negreşti Oaş.

De asemenea, o tânără sătmăreancă, care a terminat de doi ani Facultatea de Administraţie Publică, a solicitat ajutorul Prefecturii pentru a-şi găsi un loc de muncă în domeniu. Acesteia i s-a recomandat să se adreseze la AJOFM sau să se intereseze personal la primăriile din jurul municipiului Satu Mare dacă nu cumva au vreun post liber.

Florin Dura

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *