Castorul delator, mare distilator

Filed under: Locale |

caricatura

Pe vremea când era procuror stagiar, Castorul selenar a învăţat de la băutorii fruntaşi ai judeţului nostru ce înseamnă „rupta-n două”. Adică prin ce metodă să fabrici o băutură din alcool dublu rafinat, numa bună de ingurgitat. Şi s-a pus, nevoie mare, al nostru Rică Castorică la a ţuicii fabricare. Cu un pic de zahăr ars adăugat la apa distilată şi alcoolul de 96 de grade, a tot făcut şi a contrafăcut pălincă pe care a şi promovat-o cu mândrie pe a ţării glie, adevărată meserie. Castorul etnolog, mai mult olog decât antropolog, s-a dovedit astfel a fi şi un mare oenolog. De fapt, unii îşi amintesc cum, în anii 90, împreună cu un individ de care-l leagă o prietenie veche şi fără de pereche, a făcut alcool la greu fără a plăti taxe niciun leu. Culmea e că pentru producerea diverselor băuturi din fructe alegerea sediului a fost găsită tocmai la Valea Vinului. Găselniţa Castorului, bucuria prostului, care a avut ocazia să savureze în natură orice fel de băutură care-o ducea la gură. Metoda cu „rupta-n două” ar putea să-i fie folositoare şi când va ajunge la răcoare, unde ar putea să-şi dovedească măiestria cu dibăcie şi să scape astfel de mistrie. Băieţii cu state mai vechi după gratii, înfometaţi şi însetaţi, îl aşteaptă cu nerăbdare să ajungă la închisoare pe Castorul delator, mare distilator.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *