24 April 2018

Clanurile interlope ale Sătmarului

Filed under: Locale,Top News |

tukacs

Pe baza informaţiilor strânse în timp, poliţiştii sătmăreni au identificat şapte grupări de interlopi cu diverse preocupări în sfera criminalităţii. Cele şapte grupări interlope din judeţul Satu Mare totalizează 41 de membri, potrivit evidenţelor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Satu Mare. Este vorba de indivizi periculoşi, care datorită comportamentului şi preocupărilor pe care le au pot oricând să comită infracţiuni. Aceste grupări sunt specializate în diverse activităţi, cum ar fi cămătărie, şantaj, percepere de taxe de protecţie, contrabandă şi altele.

Gruparea lui Tukacs, specializată pe cămătărie şi şantaj
Poliţiştii sătmăreni nu sunt prea vorbăreţi când vine vorba de clanurile interlope care îşi desfăşoară activitatea pe raza judeţului. Aceştia au în evidenţă şapte asemenea clanuri, cu un număr total de 41 de membri. Cel mai important clan este cel coordonat de periculosul interlop Doru Tukacs. Gruparea acestuia s-a specializat pe şantaj şi perceperea de taxe de protecţie. Doru Tukacs a intrat de mai multe ori în conflict cu legea, săvârşind infracţiunile de ultraj contra bunelor moravuri, lovire, şantaj, trafic de utilaje furate şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni. De exemplu, în aprilie 2012 a fost arestat pentru ultraj contra bunelor moravuri şi lovire după ce a agresat un sătmărean într-un parc pentru că întârziase cu dobânda. Victima lui Tukacs a avut nevoie de opt zile de îngrijiri medicale pentru a-şi reveni după bătaia încasată. În mai 2011, Tukacs a fost reţinut împreună cu locotenenţii săi Nicolae Fuşle şi Bogdan Tărţan în timp ce primea taxă de protecţie de la mai multe persoane care jefuiseră un depozit cu ţigări de contrabandă. De asemenea, Tukacs a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT pentru trafic de utilaje furate, împreună cu un alt locotenent de-al său, Mircea Condor. Dat în urmărire internaţională, Condor a fost depistat recent în Slovenia, urmând să fie extrădat autorităţilor din România. În cursul lunii septembrie 2013, Tukacs a fost reţinut din nou pentru şantaj, victima şantajului fiind fosta sa concubină.

Clanul Bogdan face bani din cămătărie şi contrabandă
Un alt clan periculos este clanul Bogdan. O ramură a clanului, coordonată de interlopul Nicolae Bogdan, cel care anul trecut şi-a ucis soţia în bătaie, este specializată în cămătărie şi şantaj. Liderul clanului a fost arestat în octombrie 2013, alături de complicii săi Istvan Artur Vadasz, Iuliana Vadasz şi Ilona M., pentru săvârşirea infracţiunilor de cămătărie şi şantaj. Potrivit poliţiştilor, aceştia acordau împrumuturi cu dobânda între 10% şi 100% pe lună, iar ulterior procedau la ameninţarea şi şantajarea persoanelor împrumutate pentru recuperarea banilor împrumutaţi şi a dobânzilor aferente. La câteva zile după ce a ieşit din arest, la mijlocul lunii noiembrie, Nicolae Bogdan şi-a omorât în bătaie soţia. O altă ramură a clanului, specializată pe contrabandă, este coordonată de Petru Bogdan, verişor cu Nicolae Bogdan. Gruparea se ocupă cu comercializarea ţigărilor ucrainene de contrabandă în zona Pieţei Someş. De fapt, acesta deţine monopolul comerţului cu ţigări de contrabandă în zona respectivă a Sătmarului. Gruparea sa este cea care asigură aprovizionarea cu marfă a vânzătorilor de ţigări ucrainene din Piaţa Someş şi din zona înconjurătoare şi spre care se îndreaptă cea mai mare parte a profiturilor înregistrate de pe urma contrabandei. Celelalte patru clanuri cuprind interlopi mai puţin cunoscuţi opiniei publice, dar cel puţin la fel de periculoşi precum cei pomeniţi anterior. Majoritatea lor posedă sume importante de bani şi nu scapă nicio ocazie de a se lăuda cu pilele şi cunoştinţele lor din cadrul sistemului.

Szasz Lorand

8 Responses to Clanurile interlope ale Sătmarului

 1. ziaristu lu peste prajit. astea sunt noutati? astea le stim de 10 ani cei care traim in sm. care sunt restul clanurilor ca ne spui de sapte si ne povestesti de doua? gazeta de nord vest va duceti pe pluta cu materiale de genul asta…aproape jalnic.

  adi
  21 februarie 2014 at 02:16
  Răspunde

 2. Prietene esti depasit de situatie, sa il s… Tot članu lui Tucaci

  eu
  21 februarie 2014 at 09:25
  Răspunde

 3. Si jurnalistii… ca politistii, nu sunt prea vorbareti cand vine vorba de clanurile interlope…asta de frica, cardasie sau lipsa material informativ

  ciprian
  21 februarie 2014 at 10:27
  Răspunde

 4. Numai borfasii au comentat la acest articol. La puscarie cu ei, dar si cu politistii care ii protejeaza. Tu/caci (el caca) ar trebui sa fie primul care sa putrezeasca dupa gratii. Un jeg mare, inconjurat de alti jegosi la fel de puturosi. Niste paraziti ordinari. Nu merita nici macar un glont in tampla, rahatii dracului.

  tucacieucacelcaca
  21 februarie 2014 at 18:29
  Răspunde

 5. S/au gasit jegosii lui Tu/caci sa se ia de jurnalisti/ Bine au facut ca au scris de aceste excremente umane. Si noi toti ne cacam pe cel cacaciosul de Tu/caci, ingropala/l/ar diarea dracului de imputit pervers.

  sasecaceeil
  21 februarie 2014 at 18:32
  Răspunde

 6. ati uitat de clanul Tona din Carei care se ocupa cu de toate

  Horvath Brigitta
  22 februarie 2014 at 19:39
  Răspunde

  • si clanul din odoreu

   odoreu
   26 februarie 2014 at 18:51
   Răspunde

 7. Niste subiecte care na-u nici un folos pentru societate :))) aste-as clanuri..daca si in SM am ajuns sa vb despre clanuri atunci se da ROMANIA peste cap dragi oameni smecheri din ziua de azi sunt cei ce au CASH ( gramezi de bani )

  Misel
  23 februarie 2014 at 01:28
  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *