More

    Cursuri de formare profesională pentru șomerii sălăjeni

    1

    Conform Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Sălaj, în acest an se vor organiza 15 cursuri de recalificare pentru şomeri, marea lor majoritate pentru meseriile de lucrător în comerţ şi frizer coafor manichiurist pedichiurist.
    Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă vor putea participa şi în acest an la programele de formare profesională care să le asigure creşterea şi diversificarea competenţelor profesionale în scopul asigurării mobilităţii şi reintegrării pe piaţa muncii. Aceste programe asigură iniţierea, calificarea, recalificarea, perfecţionarea şi specializarea persoanelor.

    Potrivit Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Sălaj, finanţarea activităţii de formare profesională se face din bugetul asigurărilor pentru şomaj, iar persoanele aflate în căutare de loc de muncă beneficiază în mod gratuit de servicii de formare profesională.

    Conform Planului de formare profesională, aprobat de ANOFM, în anul 2014, pe raza județului Sălaj vor fi organizate cursuri pentru calificare sau recalificare în 10 meserii, precum: agent de securitate (2 cursuri), bucătar (1), contabil (1), electrician electronist auto (1), frizer coafor manichiurist pedichiurist (3), inspector referent resurse umane (1), lucrător în comerţ (3), operator introducere validare şi prelucrare date (1), ospătar (chelner), vânzător în unităţi de alimentaţie (1), zidar, pietrar, tencuitor (1).
    Iulian Duma

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE