24 June 2018

Demolare de garaje cu scandal

Filed under: Locale |

garaje

Acţiunea de ieri de demolare a garajelor în cartierul Micro 16 s-a desfăşurat cu scandal din partea proprietarilor acestora care pur şi simplu s-au pus în faţa construcţiilor pentru a-i împiedica pe angajaţii firmei de salubritate să le demoleze. În timpul discuţiilor dintre şeful echipei de demolare, city-managerul Dan Băbuţ, şi proprietarii garajelor s-au spus cuvinte foarte grele şi puţin a lipsit să fie nevoie de intervenţia jandarmilor.

Echipa de demolatori ai Primăriei Satu Mare, avându-l ca şi coordonator pe city-managerul Dan Băbuţ, s-a prezentat încă de dimineaţă pentru demolarea garajelor de pe Aleea Capricornului, bloc L5, din cartierul Micro 16. La scurt timp, şi-au făcut apariţia şi proprietarii garajelor care au încercat prin diferite moduri să-i înduplece pe muncitori să nu le demoleze. Ei afirmau că Primăria Satu Mare a fost dată în judecată şi că acţiunea de demolare este ilegală precizând că, din punctul lor de vedere, trebuia să se aştepte până ce instanţa va da un verdict. Şi avocatul Adrian Cozma, care-i reprezintă pe proprietarii garajelor a afirmat că acţiunea de demolare iniţiată de Primăria Satu Mare este ilegală atâta vreme cât în acest caz există pe rol un proces. Mai mult decât atât, avocatul Cozma a afirmat că proprietarii de garaje nu au fost somaţi individual pentru a-şi demola garajele.

City-managerul nu s-a lăsat înduplecat de proprietarii garajelor din zonă şi a continuat să-şi coordoneze echipa în acţiunea de demolare. “Există o decizie a Primăriei Satu Mare de a demola aceste garaje. Dacă cetăţenilor nu le convine acest lucru nu le rămâne decât să dea Primăria în judecată”, a spus Dan Băbuţ. A început un schimb de replici între city-manager şi proprietarii de garaje fiind spuse cuvinte care nu pot fi reproduse în acest material. Văzând că nu au sorţi de izbândă, unii dintre proprietari s-au pus în faţa garajelor pentru a-i împiedica pe muncitori să le demoleze. “Vreau să văd cine pune mâna pe mine. Este proprietatea mea şi eu nu fac altceva decât să mi-o apăr”, a spus unul dintre proprietari.

Nu mult a lipsit până la necesitatea unei intervenţii în forţă a jandarmilor şi a poliţiştilor pentru a putea fi pusă în aplicare decizia Primăriei Satu Mare de demolare a garajelor. Muncitorii şi-au început activitatea acolo unde a fost posibil, după care, rând pe rând, au cedat şi ceilalţi proprietari mai înverşunaţi, care au afirmat însă că acţiunea Primăriei Satu Mare este ilegală.
Florin Dura

2 Responses to Demolare de garaje cu scandal

 1. Asa este in anii electorali, da bine pentru electorat sa spui ca anul cesta vom face, vom avea, vom construi, vor beneficia…si alte lucruri cu VA FI bine. Si ajungi ca primarul trebuie sa arate ca a facut ceva. Se apuca de demolat garaje, chiar daca ele au autorizatie, chiar daca este un proces pe rol… ca asa treb sa faca si el ceva. Este mai usor sa faci niste locuri de parcare decat sa faci un pod peste Somes, sau o centura de ocolire a orasului. Atata poate atata face.

  radu
  1 March 2014 at 00:17
  Reply

 2. Daca tot demoleaza garajele acestea, macar au alte proiecte pentru spatiul respectiv : parcuri, parcari, spatii verzi, etc?

  Ioana
  1 March 2014 at 02:53
  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *