21 April 2018

”Deşertul de sare”: Salar de Uyuni, cea mai mare câmpie de sare din lume

Filed under: Life |

4

Cerul senin, întinderea uriaşă de sare şi oglinda care se formează în sezonul ploios atrag mii de turişti şi fotografi amatori la Salar de Uyuni, în Bolivia, în fiecare an.

Salar de Uyuni este cea mai mare câmpie de sare din lume, cu o suprafaţă de peste 10.000 de kilometri pătraţi. Situată în sud-vestul Boliviei, la o altitudine de 3.665 de metri, Salar de Uyuni este unul dintre cele mai netede locuri de pe Pământ, cu o diferenţă de nivel de doar un metru. Din acest motiv, dar şi pentru că cerul este foarte senin, datorită lipsei industrei, dar şi fiindcă aerul este uscat, având o umiditate de aproximativ 30%, câmpia este folosită pentru calibrarea sateliţilor. Cu ajutorul acestei tehnologii, oamenii de ştiinţă au demonstrat că zona nu este perfect netedă, măsurătorile arătând existenţa unor „dealuri” şi „văi” de doar câţiva milimetri!

Salar de Uyuni este cunoscută însă ca o atracţie turistică, mai ales datorită potenţialului pentru fotografii reuşite pe care îl dau relieful şi atmosfera senină, dar şi peisajul alb care pare că nu se termină, anunţă Huffington Post.

2 Responses to ”Deşertul de sare”: Salar de Uyuni, cea mai mare câmpie de sare din lume

 1. Hi there Dear, are you truly visiting this
  website daily, if so afterward you will definitely obtain fastidious experience.

  my web blog … haxball cheat

  haxball cheat
  17 martie 2014 at 20:15
  Răspunde

 2. Valuable info. Fortunate me I found your web site accidentally, and I’m shocked why this accident didn’t came about earlier!
  I bookmarked it.

  Pravilna prehrana
  25 martie 2014 at 02:26
  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *