26 April 2018

Drumarii sălăjeni sunt pregătiți de iarnă

Filed under: Actualitatea Salajeana |

Dacă situația ar fi gravă, la Unitatea Militară din Zalău sunt amenajate 70 de spații de cazare

5

Prefectul judeţului Sălaj, Ionel Ciunt, care este şi preşedintele Comandamentului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sălaj, a dat asigurări că, cel puțin teoretic, sunt pregătiți să intervină și să gestioneze orice problemă provocată de capriciile vremii.
Potrivit prefectului județului Sălaj, dr. Ionel Ciunt, pentru degajarea celor 276 kilometri de drumuri naţionale sunt pregătite 39 de utilaje, până în acest moment echipajele intervenind cu 2.561 de tone de material antiderapant, iar  alte circa 800 tone sunt pe stoc.
Pentru întreţinerea celor 604 kilometri de drumuri judeţene se poate interveni în orice moment cu 172 de utilaje, 22 de primării sălăjene având încheiate contracte cu diverse societăţi de profil. Deocamdată, pe drumurile judeţene au fost împrăştiate 3.228 tone de material antiderapant, în stocuri existând alte 4.300 de tone.
În cazul unor căderi masive de zăpadă, Sălajul este pregătit să intervină nu doar cu utilaje de deszăpezire, ci şi cu camioane pentru transportul zăpezii şi cu forţe umane. Peste 750 de militari sunt puşi la dispoziţia Comandamentului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, de la mai multe instituţii din judeţ (Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Porolissum” Zalău, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Sălaj, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean, precum şi de la unităţile militare din Şimleu Silvaniei şi Zalău).
Totodată, autorităţile sălăjene au identificat şi un spaţiu de cazare cu 70 de locuri, în incinta Unităţii Militare Zalău, precum şi două terenuri pe care ar putea ateriza elicopterul SMURD sau elicopterul militar, dacă situaţia o va impune, și anume terenurile de sport ale unităţilor militare din Şimleu Silvaniei şi Zalău.
Iulian Duma

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *