More

    Efectul benefic al ananasului despre care nu ţi-a spus nimeni

    7

    Pe lângă mineralele şi vitaminele oferite de majoritatea fructelor, ananasul constituie o sursă bogată de micronutrienţi, este sărac în calorii şi, mai mult decât atât, are proprietăţi de luptă împotriva unor afecţiuni, de la inflamaţii şi indigestie până osteoporoză, conform site-ului fitnea.com.

    Ananasul tratează inflamaţiile şi indigestia

    Ananasul conţine bromelaină, o enzimă digestivă, care favorizează digestia şi împiedică balonarea. Bromelaina se regăseşte doar în ananasul proaspăt, care trebuie consumat, de preferinţă, după o masă copioasă, scrie Mediafax.ro.

    • – Ananasul este un bun diuretic şi previne depunerea grăsimilor în organism, fiind aşadar un aliat de încredere pentru o dietă echilibrată.
    • – Ananasul conţine compuşi anticancerigeni
    • O ceaşcă de ananas proaspăt conţine 70 de miligrame de vitamina C şi 95 de miligrame de vitamina A – furnizând doza zilnică de vitamina C şi aproximativ 1/5 din doza zilnică de vitamina A. Aceste vitamine protejează celulele sănătoase de ameninţarea radicalilor liberi, ce favorizează apariţia cancerului, şi vindecă celulele deteriorate.
      • – Ananasul este bogat în mangan

      O ceaşcă de ananas proaspăt conţine 1,55 miligrame de mangan, care întăreşte oasele şi ţesuturile conjunctive. Medicii recomandă bărbaţilor o doză de 2,2 miligrame pe zi şi femeilor – o doză de 1,9 miligrame. Adulţii mai în vârstă, care prezintă un risc mai mare de oase fragile, ar trebui să includă ananasul în alimentaţie, pentru a spori rezervele de mangan din organism.

      • – Ananasul conţine cupru

      Acest fruct tropical, bogat în cupru, previne formarea cheagurilor de sânge şi bolile osoase. Cuprul stimulează producţia de hemoglobină din organism şi accelerează cicatrizarea rănilor. Carenţa de cupru cauzează osteoporoză, anemie, probleme cu glanda tiroidă şi scăderea numărului de limfocite. Medicii recomandă adulţilor să consume 699 miligrame de cupru pe zi. Dintre alimentele bogate în cupru fac parte crustaceele şi moluştele, carnea de vită şi ciupercile. O ceaşcă de ananas tăiat cubuleţe asigură aproximativ 151 miligrame de cupru, peste 1/5 din doza zilnică.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE