21 June 2018

EKE a fost trasă de ureche

Filed under: Locale |

eke1

Prefectul Eugeniu Avram a convocat ieri o şedinţă de lucru la care au participat reprezentanţii Agenţiei pentru Protecţia Mediului, Direcţiei Silvice, Comisariatului Judeţean al Gărzii Naţionale de Mediu, Oficiului Judeţean de Cadastru şi Publicitate Imobiliară şi specialişti din cadrul Instituţiei Prefectului. Întâlnirea a fost convocată ca urmare a sesizării Instituţiei Prefectului de către un număr de unităţi administrativ – teritoriale privind dificultăţile în derularea proiectelor proprii, ale cetăţenilor sau agenţilor economici la limita sau în interiorul Ariilor Naturale Protejate “Râul Tur” aflate în custodia Organizaţiei Neguvernamentale Societatea Carpatină Ardeleană (EKE).

Comisie pentru verificarea acordării avizelor
Din discuţii a rezultat că Societatea Carpatină Ardeleană (EKE) nu aplică unitar normele privind acordarea avizelor în vederea efectuării unor lucrări pentru gospodărirea pădurilor. Prefectul Eugeniu Avram a dispus constituirea unei comisii mixte de control pentru verificarea aspectelor semnalate.

Prefectul s-a arătat nemulţumit de faptul că autorităţile locale au transmis sesizările către Instituţia Prefectului şi nu către Agenţia pentru Protecţia Mediului, organism abilitat de lege să dea avizele de mediu, ţinând cont şi de planurile de urbanism ale comunelor. Totodată, reprezentanţii Agenţiei pentru Protecţia Mediului au subliniat că există posibilitatea acordării avizelor favorabile în executarea unor construcţii, în special locuinţe, condiţionat de respectarea unor prevederi ale Ordonanţei nr. 57 privind zonele protejate.

Informare către Ministerul Mediului
Prefectul a mai arătat că sesizările privind aspectele neconforme în aplicarea legislaţiei de mediu de către custode trebuie transmise către Agenţia de Mediu, cu atât mai mult cu cât proiectul regulamentului de management al Ariilor Protejate Naturale “Râul Tur” este înaintat Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice pentru avizare cu consultarea şi avizul Agenţiei de Mediu.
În final, prefectul a făcut un apel la implicare în rezolvarea problemelor cetăţenilor şi transmite custodelui obligaţia legală de a respecta legea şi de a o aplica cu aceeaşi măsură tuturor persoanelor fizice şi juridice ce intră sub incidenţa legii. Prefectul a dispus să se întocmească o informare ce va fi transmisă Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice în care se vor menţiona diferite disfuncţionalităţi privind excepţiile în aplicarea legii ce reglementează ariile protejate, cât şi managementul defectuos al custodelui şi reclamaţiile la adresa acestuia.

Szasz Lorand

5 Responses to EKE a fost trasă de ureche

 1. "Din discuţii a rezultat" !
  "informare", "în care se vor menţiona diferite disfuncţionalităţi" !
  CURAT MURDAR!

  ion
  18 February 2014 at 00:46
  Reply

 2. "Din discuţii a rezultat" !
  "informare", " în care se vor menţiona diferite disfuncţionalităţi"!
  CURAT MURDAR!

  ion
  18 February 2014 at 00:52
  Reply

 3. Asteptati sa vedeti ca dupa ce rivine UDMR la putere iar va face EKE ce vrea muschii ei !!!!

  horea
  18 February 2014 at 10:07
  Reply

 4. EKE, dupa nume ar trebui sa functioneze in ungaria; nu inteleg cum a ajuns acest ONG sa controleze patrimoniul romanesc; sa-si schimbe denumirea intr-una romaneasca, daca nu sa-si vada de pusta lor, nu sa faca ordine in ROMANIA….dar, vedeti voi , COMPROMISUL POLITIC este mai presus decat SIGURANTA TARII

  ciprian
  18 February 2014 at 12:18
  Reply

 5. vai, vai, vai, ce ne-au tras de urechi!

  EKE
  18 February 2014 at 14:31
  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *