More

    Geometria a dat bătăi de cap la simulare

    simulare

    Aproape 3.300 de elevi de clasa a VIII-a din judeţ au susţinut ieri proba de matematică la simularea pentru Evaluarea Naţională. Dacă la proba de Limba şi literatura română elevii au declarat că subiectele au fost facile, proba de ieri a fost mult mai grea, în special punctul al treilea care a vizat rezolvarea unei probleme de geometrie.

    Elevii au primit trei subiecte. La primul au avut de rezolvat un exerciţiu cu puteri, o fracţie, dar şi o problemă de geometrie unde trebuiau să determine un unghi dintr-un cub. Un ultim subpunct din primul subiect a constat într-o adunare simplă, prin care elevii trebuiau să calculeze numărul total al elevilor de clasa a VIII-a dintr-o şcoală. La cel de-al doilea subiect, elevii au primit cinci cerinţe dintre care de desenat o prismă pe foaia de hârtie, de calculat radicali şi de verificat rezultatul unei fracţii. Cel de-al treilea subiect primit consta în mai multe probleme de geometrie. La un prim subpunct, elevii aveau de calculat dimensiunea unei table de şah. Un alt subpunct viza o piramidă pentru care elevii trebuiau să determine mai multe unghiuri.

    Elevii care au ieşit de la examen au spus că problemele de la simulare au fost foarte grele, mai ales că au primit multe probleme de geometrie. “Punctul al treilea mi s-a părut cel mai greu, dar toate au fost grele. Au fost multe probleme de geometrie care au fost foarte complicate. Sper că m-am descurcat cât de cât şi voi lua o notă mare”, ne-a declarat unul dintre elevii sătmăreni. “Subiectele au fost foarte grele, mult peste media de pregătire. Nu mă aşteptam să fie chiar atât de greu. Sper că voi lua o notă bună”, a spus şi o elevă.
    Simularea la evaluarea naţională va continua astăzi cu proba scrisă la Limba şi literatura maternă. Lucrările se vor corecta în patru centre zonale de evaluare, iar afişarea rezultatelor va fi făcută în data de 7 martie.
    Florin Dura

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE