18 June 2018

Hackerii au spart email-ul deputatului Kereskenyi

Filed under: Locale |

hac

Autori necunoscuţi până la închiderea ediţiei i-au venit de hac preşedintelui Organizaţiei Municipale Satu Mare a UDMR, deputatul Kereskenyi Gabor, hackerii spărgându-i oficialului căsuţa de poştă electronică, trimiţând către diverse instituţii publice şi către reprezentanţii mass media “texte cu caracter xenofob şi de discriminare etnică”.

Deputatul sătmărean a făcut sesizări la Parchetul de pe lângă Judecătoria Satu Mare şi la Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT). Întrebat dacă are vreo suspiciune în această direcţie, Kereskenyi Gabor a dat vina pe “nişte băieţi veseli”, fără să nominalizeze pe cineva anume.

Preşedintele Organizaţiei Municipale Satu Mare a UDMR, deputatul Kereskenyi Gabor, a cerut ajutorul organelor abilitate ale statului român, respectiv Parchetul de pe lângă Judecătoria Satu Mare şi la Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), după ce căsuţa de poştă electronică pusă la dispoziţie de Camera Deputaţilor i-a fost spartă, fiind remise mesaje cu conţinut xenofob unor instituţii publice, consilieri locali sau mass media.

Am fost informat că cineva mi-a spart adresa de mail şi au fost trimise nişte mail-uri cu conţinut xenofob şi de discriminare etnică către mai multe instituţii publice din judeţ şi chiar către consilierii municipali din Oradea. Personal, am fost sesizat de către angajaţi ai Casei de Cultură G.M. Zamfirescu despre această situaţie şi am solicitat sprijinul personalului specializat care deserveşte Camera Deputaţilor. Am făcut sesizări la Parchetul de pe lângă Judecătoria Satu Mare şi la DIICOT, pentru că acest autor necunoscut a săvârşit infracţiunile de fals informatic şi fals privind identitatea, fapte reglementate de noul cod penal”, a declarat Kereskenyi.

Specialiştii în informatică, angajaţi ai Parlamentului României, l-au informat pe deputatul Kereskenyi Gabor că mesajele au fost trimise de pe un server din Cehia, de către “nişte băieţi veseli din judeţ care se ocupă cu astfel de fapte”.

Ciprian Bâtea

One Response to Hackerii au spart email-ul deputatului Kereskenyi

  1. Dada, si acum vre-o 4 ani, aceiasi baietei se abonau la filme deocheate….nu?

    marcel
    19 February 2014 at 21:07
    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *