More

    Mahmurela sau deshidratarea, tratate cu un castravete

    1

    Castravetii sunt pe locul patru in topul celor mai cultivate legume din lume si sunt cunoscuti ca fiind printre cele mai sanatoase alimente.

    1. Rehidrateaza corpul

    Daca sunteti prea ocupati ca sa beti suficienta apa, mancati un castravete. Este compus in proportie de 80% din apa si va compensa eficient deshidratarea.

    2. Elimina toxinele

    Apa din castravete ajuta la eliminarea toxinelor din corp. Daca este consumat in mod regulat, castravete ajuta la dizolvarea pietrelor la rinichi.

    3. Este plin de vitamine

    Castravetii contin majoritatea vitaminelor de care corpul are nevoie, intr-o singura zi. Vitaminele A, B si C, care stimuleaza sistemul imunitar,  va dau si energie pentru intreaga zi. Incercati sa il amestecati cu spanac si morcovi. Nu il curatati, pentru ca pielea castravetelui contine o cantitate mare de vitamina C, aproximativ 12% din doza zilnica recomandata.

    4. Aprovizioneaza corpul cu minerale

    Castravetele este bogat in potasiu, magneziu si silicon. Din acest motiv, centrele Spa au foarte multe tratamente pe baza de castraveti.

    5. Ajuta la digestie si la scaderea in greutate

    Datorita continutului bogat in apa si scazut in calorii, castravetii sunt o sursa ideala pentru persoanele care incearca sa slabeasca. Folositi castravetii in supe si salate. Daca nu este leguma voastra preferata, il puteti combina cu un iaurt.

    castravete

    6. Va relaxeaza ochii

    Daca puneti o felie rece de castravete pe ochii umflati, va reduce cearcanele, deoarece are proprietati anti inflamatorii.

    7. Lupta impotriva cancerului

    Castravetii contin fibre vegetale, care reduc riscul de aparitie a catorva tipuri de cancer, printre care cel ovarian, cel de prostata sau cancerul de san.

    8. Trateaza diabetul, reduce colesterolul si controleaza tensiunea sanguina

    Sucul de castravete contine un hormon care este necesar celulelor din pancreas, pentru producerea insulinei, motiv pentru care este benefic bolnavilor de diabet. Castravetii contin multe fibre, potasiu si magneziu, nutrienti care stabilizeaza tensiunea sanguina.

    9. Improspateaza respiratia

    Sucul de castraveti vindeca gingiile si improspateaza respiratia. Daca tineti o felie de castravete pe cerul gurii, timp de jumatate de minut, compusii chimici din leguma vor omor bacteriile din gura responsabile pentru respiratia neplacuta.

    10. Netezeste parul si unghiile

    Castravetele este o sursa excelenta de siliciu, asa ca are grija de sanatatea incheieturilor, prin intarirea ligamentelor. Amestecat cu sucul de morcovi, castravetele poate trata guta si artrita, prin scaderea nivelului de acid uric.

    11. Trateaza mahmureala

    Pentru a evita durerile de cap dimineata, sau mahmureala, puteti manca cateva felii de castravete, la culcare. Castravetii contin Vitamina B, zaharuri si electroliti, necesari pentru inlocuirea unor nutrienti esentiali.

    12. Protejeaza rinichii

    Castravetii coboara nivelul acidului uric si astfel pastreaza sanatatea rinichilor.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE