22 July 2018

Mănânci sandwich-uri în parc? Amenda e 3.000 de lei!

Filed under: Locale |

6

Potrivit noii legi ce vizează locurile de desfăşurare a picnicurilor, la capitolul articole ciudate intră şi consumarea de sandwich-uri pe o bancă, în parc.

Deşi pare strigător la cer şi că nu ar fi adevărat, autorităţile române scot legi ce conţin lucruri absurde.

Printre acestea se află si legea picnicului, unde aflăm de câteva articole stipulate aici care par ireale.

În articolul 3 (a) din Legea privind desfăşurarea activităţii de picnic scrie negru pe alb: “Prin picnic se înţelege orice activitate de recreere desfăşurată pe domeniul public sau privat al statului ori al unităţilor teritorial administrative care implică consumul de băuturi sau alimente şi aprinderea sau nu a focului”.

Conform articolului 4, picnicul se poate desfăşura doar “în zonele special amenajate”. În caz contrar, amenda e cuprinsă între 300 şi 3.000 de lei. În ce constă absurditatea? “Să spunem că stai pe o bancă într-un parc, care e domeniu public, nu faci focul, dar mănânci un sandwich şi bei un suc – adică te recreezi. Conform legii, se poate considera că faci picnic într- un loc nepermis. De fapt, e o greşeală de formulare în lege, iar instanţa ar anula o eventuală amendă pentru aşa ceva”, a spus pentru Libertatea avocatul Cristian Bărcan.

“Persoanele care desfăşoară activitatea de picnic sunt obligate să nu îndepărteze sau să rănească plantele, animalele, rocile sau alte elemente ale cadrului natural”, scrie la articolul 6 (I). Aici amenda e de la 200 la 400 de lei.

Camera Deputaţilor a adoptat, în absenţa opoziţiei, proiect ul care prevede că este interzisă organizarea picnicurilor în alte zone decât cele special amenajate dotate cu facilităţi şi utilităţi, nerespectarea acestor prevederi fiind pedepsită cu amenzi între 100 şi 5.000 de lei. Proiectul a fost adoptat cu 155 de voturi “pentru” şi 10 abţineri.

Potrivit proiectului, vor fi special amenajate pentru picnic, pe domeniul public sau privat al statului sau al unităţilor administrativ-teritoriale, zone care vor fi dotate cu utilităţi şi facilităţi pentru această activitate şi în care aprinderea focului este permisă. Aceste zone vor fi indicate în parcuri şi în zonele limitrofe ale pădurilor situate în intravilanul localităţilor.

3 Responses to Mănânci sandwich-uri în parc? Amenda e 3.000 de lei!

 1. Sunt sigur că există o abordare de "bun simț" cu privire la acest subiect, cu atat oameni care au picnicuri și autoritățile.

  Există probleme ecologice și unele de gunoi l-am văzut acolo a fost îngrozitoare. Plante și animale pot fi în pericol în cazul în care oamenii nu acționează în mod rațional.
  Ai văzut vreodată o vulpe sau caprioara sufoca pe o pungă de plastic? sau o oaie sau vacă tăiate e gura pe sticlă spartă? sau un pește prins în interiorul-o sticlă?

  Dar a manca un sandwich intr-un parc – Sunt sigur că poliția știe unde linia este. Doar arunca ambalajul în cel mai apropiat coșul de gunoi.

  România este un loc frumos – păstrați-l în acest fel.

  David Bradley
  24 February 2014 at 13:34
  Reply

 2. Nu mai stiu ce sa faca ca sa scoata banii de pe noi; urmatoare miscare va fi sa ne caute in c-r sa vada daca am folosit hartia igenica…IDIOTII!!!!!

  ciprian
  24 February 2014 at 13:39
  Reply

 3. atata l-e poate capul de parca alte probleme mai importante nu mai sant in tara numai unde sa mananci un sandwich

  nic
  24 February 2014 at 19:50
  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *