22 April 2018

Mărţişoare pentru toate buzunarele

Filed under: Locale |

martisor

Chiar dacă mai sunt trei zile până la 1 Martie, zona Centrului Vechi este împânzită de tarabe cu mărţişoare. Oferta este foarte bogată şi pentru toate buzunarele, însă, cel puţin deocamdată, lipsesc tocmai cumpărătorii. Comercianţii se tem că, datorită faptului că 1 Martie pică într-o zi de sâmbătă, există posibilitatea ca vânzările să fie mult mai mici decât în anii precedenţi.

Ofertă bogată, preţuri accesibile
Toată zona Centrului Vechi este împânzită de tarabe cu mărţişoare. Oferta este foarte generoasă şi pentru toate buzunarele. De departe, cea mai mare aglomeraţie de tarabe cu mărţişoare se află pe trotuarul din faţa Casei de Modă. La unul dintre comercianţi, puteau fi cumpărate mărţişoare la preţuri cuprinse între un leu şi 10 lei, în funcţie de mărime şi de modul în care erau ambalate. “Avem mărţişoare pentru toţi. Nu prea se înghesuie lumea. Poate că este şi prea devreme şi nici vremea de afară nu ne ajută. Preţul mărţişoarelor este negociabil. Dacă se cumpără mai multe, atunci facem şi reduceri la înţelegere”, ne-a declarat una dintre comerciante.
La câteva tarabe mai încolo, erau oferite mărţişoare frumos ambalate în cutiuţe în formă de inimioară sau dreptunghiulare, de culoare roşie. Mărţişoarele din interior pot fi folosite şi ca broşe. Preţul acestora oscilează între 15 şi 25 de lei. “Acestea sunt pentru cei care vor să ofere o surpriză plăcută persoanei iubite. Sunt frumoase, de aceea sunt şi scumpe, însă putem negocia”, ne-a spus vânzătorul.

Nu numai mărţişoare în adevăratul sens al cuvântului se vând în această zonă, ci şi bijuterii aurite. Este vorba despre broşe, inele, brăţări sau lănţişoare, a căror preţuri oscilează între 10 şi 35 de lei. “Încă nu se înghesuie lumea să le cumpere, dar am avut ceva vânzări şi ieri şi azi. Aceste bijuterii pot reprezenta un cadou mai special de 1 Martie alături de mărţişoare”, ne-a declarat vânzătoarea.

Vânzări sub aşteptări
În ceea ce priveşte vânzările, comercianţii nu se prea laudă. Ei spun că vin mulţi, se interesează de preţuri, dar puţini sunt cei care cumpără. “Vânzările sunt mici, cel puţin deocamdată, şi nici vremea nu ne ajută. Probabil dacă ar fi mai cald afară am avea clienţi mai mulţi. Sperăm că zilele următoare vânzările vor mai creşte”, ne-a spus una dintre comerciante. Cei care cumpără mărţişoare pentru colege de serviciu sau de clasă, le preferă pe cele mai ieftine, în timp ce pentru persoane mai apropiate sunt preferate cele mai scumpe.

Comercianţii sunt îngrijoraţi şi din cauza faptului că 1 Martie cade într-o zi de sâmbătă. “Mai rău nu se putea. Dacă era vineri sau luni, în 1 Martie cu siguranţă vânzările erau mari. În acest an, din păcate, cade într-o zi de sâmbătă, când elevii şi majoritatea sătmărenilor sunt liberi. Poate avem noroc şi avem vânzări mai mari vineri”, s-a plâns o altă vânzătoare.

Oricum, sătmărenii mai au la dispoziţie încă trei zile să se decidă la cine şi ce mărţişoare să cumpere. Din ceea ce s-a putut constata, oferta este bogată şi pentru toate buzunarele.

Florin Dura

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *