More

    Ministrul ucrainean de Interne acuză forţele ruseşti de “invazie”

    8

    Ministrul ucrainean de Interne interimar, Arsen Avakov, a acuzat vineri forţele ruseşti de “invazie armată şi ocupaţie” după preluarea controlului, în cursul nopţii, asupra a două aeroporturi din Crimeea, dintre care unul militar, de către persoane înarmate, relatează AFP.

    “Consider ceea ce se întâmplă drept o invazie armată şi o ocupaţie. Care încalcă toate acordurile şi normele internaţionale”, scrie el pe pagina sa de Facebook. “Este o provocare directă pentru o baie de sânge armată pe teritoriul unui stat suveran. Aceasta nu mai ţine de competenţele Ministerului de Interne. Aceasta ţine de compentenţa consiliului de securitate şi de apărarea naţională”.

    Potrivit lui, “unităţi armate ale flotei ruse blochează” aeroportul din Belbek, situat în apropiere de Sevastopol, în care “se află militari şi grăniceri ucraineni”.

    “Afară, militari cu trese şi înarmaţi fără semne distinctive, dar care nu îşi ascund apartenenţa. Aeroportul nu funcţionează. (…) Nu există pentru moment confruntări armate”, potrivit lui.

    La Simferopol, capitala Crimeei, bărbaţi înarmaţi au preluat controlul asupra aeroportului şi “nu disimulează apartenenţa la forţele armate ruse”.

    Un corespondent al AFP constatase anterior prezenţa unor bărbaţi înarmaţi cu arme kalaşnikov, purtând uniforme fără semne distinctive, în aeroportul din Simferopol, care continua totuşi să funcţioneze. Întrebaţi despre originea lor, ei au refuzat orice comentariu.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE