More

    Negreştiul contribuie cu 146.000 lei la ADI Luna Şes

    consneg

    Unul dintre punctele care a născut discuţii în cadrul şedinţei de ieri a Consiliului Local Negreşti Oaş a fost cel referitor la cotizaţia pe anul 2014 a oraşului Negreşti Oaş la Agenţia de Dezvoltare Intracomunitară (ADI) Luna Şes. La început, o parte dintre consilieri, mai ales cei din PDL, s-au arătat nemulţumiţi de faptul că nu au primit un raport al cheltuielilor, însă în cele din urmă toţi au căzut de acord asupra sumei de 146.200 de lei reprezentând cotizaţia pe acest an a oraşului Negreşti Oaş, iar proiectul de hotărâre a fost votat în unanimitate.

    Ajutor pentru victima unui incendiu
    Tot în cadrul şedinţei de ieri, consilierii negreşteni au mai votat casarea unor mijloace fixe de la staţia de epurare precum şi muncile care trebuie depuse de beneficiarii de ajutor social. Aceştia vor fi folosiţi în acţiuni de salubrizare ale unor zone din oraş. Totodată, a fost votat şi proiectul de hotărâre ce prevede o tranzacţie judiciară pentru a fi stins un litigiu cu firma Apomin şi acordarea unui ajutor în cuantum de 3.000 de lei pentru o octogenară din Negreşti Oaş a cărei casă a ars în urma unui incendiu la finele lunii ianuarie.

    Titlu acordat post-mortem
    De asemenea, la propunerea consilierului Mihai Big, a fost aprobat şi proiectul de hotărâre privind acordarea post-mortem a titlului de cetăţean de onoare profesorului Vasile Fănăţean. “A fost un profesor, un umanist, un bun profesionist, un bun român şi, totodată, şi un bun oşan”, şi-a explicat propunerea consilierul negreştean. Primarul oraşului Negreşti Oaş, Aurelia Fedorca, a adăugat că acest titlu trebuia să-i fie decernat profesorului Vasile Fănăţean când încă era în viaţă. “Prin faptul că a educat zeci de generaţii, profesorul Vasile Fănăţean şi-a adus contribuţia la dezvoltarea oraşului nostru şi merita acest titlu”, a adăugat primarul.

    Deşi Primăria Negreşti Oaş a primit un document prin care se respinge contestaţia făcută de consilierul PP-DD Giani Berinde privind excluderea sa din partid şi, automat, pierderea locului de consilier, însă aleşii negreşteni au decis ca acest aspect să fie discutat într-o şedinţă viitoare.
    Florin Dura

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE