More

    Ponta: Guvernul emite ordonanţă de urgenţă doar pe probleme de bucătărie internă în justiţie

    1

    Guvernul va promova prin ordonanţă de urgenţă, în contextul discuţiilor privind Codul penal şi Codul de procedură penală, doar problemele absolut urgente legate de “bucătăria internă”, a sistemului de justiţie, iar celelalte teme vor fi aprobate doar prin proiect de lege, a anunţat premierul Ponta.

    “Ceea ce este absolut urgent şi de «bucătărie internă» a sistemului de justiţie, sunt de acord şi vom adopta prin ordonanţă de urgenţă, pentru că e legat de bucătăria lor internă, cum îşi organizează anumite proceduri de funcţionare în cadrul sistemului de justiţiei. Celelalte subiecte care au făcut obiectul dezbaterii publice le facem proiect de lege şi Parlamentul, în baza unei dezbateri deschise şi prin ascultarea tuturor specialiştilor… – care, de altfel, de sâmbătă încoace, totuşi ne-au arătat că nu era chiar aşa de negru Dracul, cum ni-l prezentau nespecialiştii – de fapt, sunt coduri care pot să funcţioneze foarte bine”, a spus Ponta în şedinţa de guvern.

    El a precizat că Guvernul a primit în acest sens numai propuneri transmise de Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Public şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

    Pe agenda şedinţei de miercuri a Guvernului au fost incluse un proiect de lege pentru modificarea Legii 134/2010 privind Codul de procedură civilă, un proiect de lege privind desfiinţarea unor instanţe judecătoreşti şi a parchetelor de pe lângă acestea, precum şi un proiect de ordonanţă de urgenţă pentru luarea unor măsuri de implementare necesare aplicării Legii 135/2010 privind Codul de procedură penală şi pentru implementarea altor acte normative.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE