More

    Ponta, la Cotroceni, pentru o discuţie cu Băsescu

    1

    Premierul Victor Ponta a plecat la Palatul Cotroceni, pentru o discuţie cu preşedintele Traian Băsescu privind înlocuirea miniştrilor PNL demisionari, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale. Mariana Câmpeanu A DEMISIONAT. Miniştrii PNL îşi vor depune în bloc demisiile din funcţie miercuri, înainte de şedinţa de Guvern, aceştia urmând să sosească până la ora 11.15 la Palatul Victoria, au declarat pentru MEDIAFAX surse liberale.

    UPDATE 11:00 – Şedinţa de guvern – amânată până când Băsescu semnează decretele de numire a miniştrilor interimari

    Şedinţa de guvern, programată iniţial pentru ora 12.00, va fi amânată până când decretele de numire a miniştrilor interimari pe posturile eliberate de PNL vor fi semnate de preşedintele Traian Băsescu şi publicate în Monitorul Oficial, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.

    UPDATE 10:53 – Ponta a plecat la Palatul Cotroceni, pentru o discuţie cu Băsescu

    Premierul Victor Ponta a plecat la Palatul Cotroceni, pentru o discuţie cu preşedintele Traian Băsescu privind înlocuirea miniştrilor PNL demisionari, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.

    Ponta a anunţat anterior că, după ruperea USL, va numi miniştri interimari, dintre miniştrii PSD, pe locurile vacantate de PNL.

    UPDATE 10:40 – Câmpeanu a demisionat de la Ministerul Muncii

    Mariana Câmpeanu şi-a depus demisia din funcţia de ministru al Muncii, după o discuţie cu premierul Victor Ponta, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.

    Câmpeanu a sosit la Guvernn jurul orei 10.00 şi a plecat după aproximativ 30 de minute.

    Miniştrii PNL, Eugen Nicolăescu, Ramona Mănescu, Gigel Ştirbu, Lucia Varga, Mihai Voicu, Cristian David, Mariana Câmpeanu, au fost convocaţi înainte de şedinţa de Guvern de miercuri, la Palatul Victoria, pentru a-şi prezenta în acelaţi timp demisiile din funcţie.

    În cursul zilei de miercuri este de aşteptat ca miniştrii liberali să susţină conferinţe de presă, pentru a-şi prezenta bilanţul mandatului.

    Mariana Câmpeanu a venit la Guvern

    Mariana Câmpeanu a venit la Palatul Victoria, unde premierul Victor Ponta îi aşteaptă pe miniştrii PNL să îşi depună demisiile.

    Liderul PNL, Crin Antonescu, a afirmat, marţi seara, că a discutat cu Mariana Câmpeanu şi că aceasta i-a comunicat că va demisiona din postul de ministru, chiar dacă se află în concediu.

    Ministrului Muncii, Mariana Câmpeanu, i-au fost recomandate cinci zile de concediu medical, în urma accidentului vascular suferit zilele trecute, aceasta fiind în repaus până în 28 februarie, a declarat marţi, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Iolanda Stăniloiu.

    Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi seară, că miniştrii PNL şi-au anunţat, practic, demisiile politice, urmând ca până miercuri la ora 12 miniştii, secretarii de stat şi şefii de agenţii aparţinând formaţiunii să-şi depună demisiile scrise.

    Antonescu a spus, într-o conferinţă susţinută alături de miniştrii PNL şi de prim-vicepreşedintele formaţiunii, Klaus Iohannis, că demnitarii partidului şi-au anunţat, practic, demisiile politice.

    El a arătat că demisia miniştrilor liberali va fi prezentată împreună cu demisia tuturor demnitarilor politici ai Partidului Naţional Liberal, respectiv a tuturor secretarilor de stat, şefilor de agenţii, sau a celor care ocupă poziţii asimilate cu secretarii de stat.

    Liderii PNL au adoptat, marţi seară, o rezoluţie privind ieşirea liberalilor de la guvernare.

    Rezoluţia prevede ieşirea de la guvernare, demisia în bloc a miniştrilor PNL şi a secretarilor de stat, solicitarea demisiei premierului Victor Ponta şi poziţia parlamentarilor liberali la momentul votului asupra noului Guvern Ponta.

    De asemenea, în rezoluţie se constantă, potrivit surselor, încetarea existenţei USL.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE