22 April 2018

Primăria Zalău a alocat 326.950 lei pentru plata tuturor burselor

Filed under: Actualitatea Salajeana |
1
Consilierii locali ai CL Zalău au aprobat, în urma ședinței de azi, majorarea burselor de performanţă care vor fi acordate, în acest an, elevilor care au obţinut premiile I, II sau III la etapele naţionale ale concursurilor şi olimpiadelor şcolare, la concursurile cultural artistice şi sportive ori care s-au calificat în loturile de pregătire organizate Ministerul Educaţiei pentru competiţiile internaţionale. Astfel, în loc de 50 lei/elev/lună, bursa de performanță va fi în valoare de 75 lei.
Totodată, consilierii au aprobat și modificarea acordării burselor de merit, prevăzute de legislaţia în vigoare dar neacordate în anii trecuţi din cauza lipsei fondurilor necesare. Cuantumul acestei burse a fost stabilit la 50 lei/lună și va fi acordată doar elevilor care au obţinut premiul I, II sau III la etapele judeţene ale olimpiadelor şi concursurilor şcolare. Potrivit metodologiei, bursele de merit se pot acorda şi elevilor care au obţinut locurile I, II şi III la etapele judeţene ale concursurilor cultural-artistice sau sportive, precum şi celor care au încheiat semestrul precedent cu o medie de cel puţin 8.50.
De asemenea, de burse de studiu vor beneficia și cei care provin din familii cu un venit lunar pe membru de familie realizat în ultimele trei luni cel mult egal cu salariul minim pe economie şi care îndeplinesc simultan condiţiile: au avut media generală peste 7 în semestrul precedent şi nota 10 la purtare. La cerere se acordă şi burse sociale, în funcţie de situaţia materială a familiilor sau susţinătorilor legali ai elevului în cauză.
Potrivit directorului executiv al Direcției Economice din cadrul Primăriei Zalău, ec. Mariana Cuibuș, în urma unei situații transmise de la Inspectoratul Școlar al Județului Sălaj, numai la nivelul municipiului Zalău ar trebui să se acorde 571 de burse sociale, 412 burse de studiu, 44 de burse de performanţă şi 267 de burse de merit.
Pentru toate aceste burse, suma totală reprezintă 326.950 lei.

Iulian Duma

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *