More

    Primăria Zalău dorește să cumpere autobuze electrice

    Potrivit planului de investiții pentru perioada 2014-2020, aprobat de consilierii locali ai Consiliului Local Municipal Zalău, până în anul 2020, Primăria Zalău dorește să achiziționeze un număr de 23 de autobuze electrice, să modernizeze circa 40 de stații de autobuz (prin montarea de sisteme electronice de informare, n.r.), să achiziționeze 5 autobuze cu norma de poluare euro 5 sau euro 6, precum și implementarea unui sistem de închiriere de biciclete.

    Tot în ceea ce privesc transporturile, se intenționează realizarea unui parcări subterane de aproximativ 200 de locuri în zona Spitalului Județean, dar și reabilitarea străzilor Corneliu Coposu, 22 decembrie 1989, Gheorghe Doja și a bulevardului Mihai Viteazul.

    De asemenea, până în 2018 se dorește amenajarea unui parc industrial pe o sufrafață de aproximativ 10 hectare și regenerarea urbană a zonei de lângă fostul CET. Primarul municipiului Zalău, Radu Căpîlnașiu a specificat că „cele două turnuri ale Uzinei Electrice vor fi puse în valoare prin iluminarea lor pe timp de noapte. Singura problemă a tuturor acestor „vise frumoase” vor fi însă banii, care vor putea fi atrași doar din fonduri europene.
    Iulian Duma

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE