23 July 2018

Produse bio expirate depistate de Protecţia Consumatorului

Filed under: Locale |

bio

Toţi cei zece operatori economici verificaţi de comisarii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Satu Mare în cadrul acţiunii tematice cu privire la respectarea prevederilor legale la comercializarea produselor alimentare ecologice, desfăşurată în perioada 10-14 februarie, au fost depistaţi cu abateri. Principalele deficienţe constatate au fost lipsa afişării preţurilor sau afişării acestora în locuri vizibile, în cazul a trei agenţi economici controlaţi, în timp ce la alţi doi operatori au fost găsite cafea bio cu ambalajul devidat.

De asemenea, la un magazin de profil sătmărean au fost depistate 2 kg de produse cu termen de valabilitate expirat de două zile, în timp ce la alţi trei operatori economici au fost depistate produse la care menţiunile referitoare la data durabilităţii minimale, cantitatea netă şi denumirea produsului nu erau înscrise în acelaşi câmp vizual. Totodată, au mai fost depistate produse la care data durabilităţii minimale de pe ambalaj era indescifrabilă. Au mai fost depistate produse care nu aveau traduse în limba română ingredientele şi nici alte informaţii sau erau traduse incorect.

Pentru deficienţele constatate comisarii CJPC au aplicat amenzi în cuantum total de peste 35.000 de lei. Totodată, au fost oprite temporar de la comercializare peste 223 kg de produse alimentare ecologice, în valoare totală de 4.337 lei, şi retrase definitiv 2 kg în valoare de 40 lei.
Florin Dura

One Response to Produse bio expirate depistate de Protecţia Consumatorului

  1. Produse bio expirate depistate de Protecţia Consumatorului e o minciuna si o scena aberanta asa vrea sa demonstreze ca si golani de la OPC mai fac ceva,daca ar fi adevarat atunci ar fi publicate in comunitate toate magazinele cu adrese si profiluri ca consumatori si fie protejat de acest magazine care discrinieaza si abuzeaza cu produsele stricate,asa sant dezinformate consumatori de acest golan OPC-ist.

    bilar
    19 February 2014 at 13:10
    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *