Proprietarii de garaje dau în judecată Primăria Satu Mare

Filed under: Locale |

garaj

Circa 25 de proprietari de garaje de pe Aleea Capricornului, bloc L5 din cartierul Micro 16 au ieşit ieri în curtea blocului încercând în acest fel să împiedice demolarea acestora. Ei spun că garajele lor, marea majoritate construite în anul 1990, au autorizaţie de construire eliberată de Primăria Satu Mare de la acea vreme şi nu-şi pot explica înverşunarea cu care se vrea demolarea acestora. La faţa locului s-a prezentat şi avocatul Adrian Cozma, care a adăugat că va face demersurile necesare pentru a da Primăria Satu Mare în judecată în numele proprietarilor.

Cele 24 de garaje din curtea blocului L5 de pe Aleea Capricornului au fost construite, în marea lor majoritate, în 1990, unele dintre acestea chiar mai devreme, proprietarii acestora susţinând că au autorizaţie de construire şi că planurile acestora şi construcţia efectivă au fost făcute de către o firmă care la acea dată era agreată de Primăria Satu Mare. Mai mult decât atât, aceste garaje au fost întăbulate, prezentând documente care să ateste acest lucru. Proprietarii mai spun că în 2010 primarul de atunci al municipiului Satu Mare, Iuliu Ilyes, a încercat demolarea garajelor, însă au atacat decizia în instanţă, care le-a dat câştig de cauză. “Primarul de atunci şi-a dat seama că nu are dreptate şi nu a făcut recurs la decizia instanţei de atunci. Am avut promisiuni că se va rezolva această problemă în aşa fel încât să fie bine pentru toată lumea. Nu aceasta este soluţia. Garajele care nu erau autorizate au fost deja demolate de primarul Ilyes. Acestea nu pot fi demolate pentru că sunt autorizate şi plătim impozit la Primărie”, au spus nemulţumiţi proprietarii de garaje.
Aceştia au mai adăugat că pe uşa fiecărui garaj a fost pusă câte o somaţie ca proprietarii să şi le demoleze până în data de 10 februarie, în caz contrar o firmă angajată de Primărie le va demola iar costurile acestor lucrări, care se ridică la 2.000 de lei pentru fiecare garaj, vor fi imputate proprietarilor.
La faţa locului şi-a făcut apariţia şi avocatul Adrian Cozma explicând că pe acele somaţii puse pe uşile garajelor nu a fost trecută dispoziţia în baza căreia să fie demolate garajele. “Având în vedere faptul că aceste construcţii sunt autorizate nu se poate spune că garajele sunt ilegale. Noi vom da în judecată Primăria Satu Mare şi, la fel ca în 2010, sunt convins că vom câştiga. Am depus deja în instanţă o cerere de suspendare a acţiunii de demolare, astfel că aceste lucrări nu se pot face până ce instanţa nu va da un verdict. Trebuie să apărăm drepturile de proprietate deoarece aceste garaje nu sunt ilegale”, a explicat Cozma.
Cetăţenii sunt hotărâţi să-şi apere garajele cel puţin până ce instanţa de judecată va da un nou verdict în problema lor.

Florin Dura

9 Responses to Proprietarii de garaje dau în judecată Primăria Satu Mare

 1. Din cauza unor asfel de oameni nu ne dezvoltam. Oameni care nu vor sa dea un aspect civilizat acestui cartier……pe urma sa va plangeti ca nu vrea sa va faca primaria nimic…..

  boro
  06/02/2014 at 23:48
  Reply

 2. Terminati cu tigania! Voi nu vedeti cum arata garajele alea? ce autorizatie s-a dat pe harababurile alea? Cozma,asa iti faci campanie? Sper sa se darame toate si in micro 17!

  corn
  07/02/2014 at 00:39
  Reply

 3. De să sedărâme când primăria ar putea încasa bani buni de pe urma lor. Să ceară chirie pentru suprafaţa ocupată. Să nu uităm că mulţi şi-au construit garajele pe gropi mormane de moloz. Dărâmă garajul ţi refă gropile şi mormanele de moloz, va arăta mai frumos totul. Pentru că,edrept, fiecare şi-a construit garajul după popsibilităţi, aşa că nu poate exista o unitate. Primăria să le dărâme şi să construiască altele în loc să le dea în chirie

  cucu
  07/02/2014 at 07:47
  Reply

 4. In orasele civilizate nu se mai poarta garajele din cel mult 2008. Vrei cazemata ? Te muti la tara si iti faci acolo cazemata. Pariez ca multi dintre ei nu folosesc garajul pentru parcarea masinii ci pentru alte activitati.

  Name
  07/02/2014 at 10:15
  Reply

 5. corn esti un fraier … !!! atat pot sa spun..pisateas in nas…!!

  corn_jr
  07/02/2014 at 13:07
  Reply

 6. corn esti un fraier pisate-as in nas…de bulanjiu..!!!

  corn_jr
  07/02/2014 at 13:08
  Reply

 7. jos cu ele ….ca tot e vorba de garajele din fata blocului meu

  dugou
  07/02/2014 at 17:34
  Reply

 8. trebuie sa le demoleze si noi leam demolat pe ale noastre .. ei nu sunt mai presus cu nimic !!

  asfs
  07/02/2014 at 23:20
  Reply

 9. Cei care au garaje, tin masinile in fata blocului, ocupand astfel doua spatii, iar garajele lor sunt depozite de muraturi, cauciucuri si jante de tabla, alte piese auto cu care fac afaceri…

  ciprian
  08/02/2014 at 14:52
  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *