More

    Ruperea USL- efecte minore la Satu Mare

    5

    Ieşirea PNL de la guvernare va avea efecte doar la nivelul instituţiilor deconcentrate în judeţul Satu Mare. Funcţiile de directori deţinute de liberali ar putea reveni fie PSD, fie UDMR, dacă intră la guvernare. Preşedintele PSD Satu Mare, Mircea Govor, declară că situaţia va rămâne neschimbată la Consiliul Judeţean Satu Mare şi la Primăria Satu Mare. Ajuns peste noapte în opoziţie, preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, mizează pe faptul că PSD şi PNL vor continua colaborarea pe plan local.

    PSD nu doreşte schimbări majore
    Ruperea USL nu va provoca schimbări în Consiliul Judeţean şi la Primăria Satu Mare, în schimb va provoca schimbări la nivelul instituţiilor deconcentrate, a declarat ieri preşedintele Organizaţiei Judeţene Satu Mare a PSD, Mircea Govor. “După părerea mea, este o despărţire păguboasă pentru PNL. La nivel de judeţ mare lucru nu afectează, mă refer în primul rând la Consiliul Judeţean. E adevărat că să fii preşedinte al Consiliului Județean în opoziţie nu e cel mai fericit lucru, dar avându-mă pe mine lângă el nu va fi nicio problemă. La Consiliul Judeţean nu se va simţi, în instituţiile deconcentrate probabil că se va simţi. O spun sincer, chiar dacă îi respect pe toţi colegii mei, dar faci politica guvernului Ponta cu oamenii PSD-ului“, a declarat Mircea Govor. “Probabil că UDMR-ul va veni la guvernare alături de noi şi fiecare partid care e la guvernare îşi pune oamenii în teritoriu, despre asta e vorba”, a adăugat Govor.

    Liderul PSD Satu Mare a dat asigurări că nu va aproba schimbarea viceprimarului liberal al municipiului Satu Mare, Marcela Papici. “Este un post politic, şi cât timp eu sunt preşedinte al PSD nu se va întâmpla acest lucru, nu se vor întâmpla niciun fel de mişcări de genul acesta la nivelul administrativ, pentru că atunci nu suntem oameni de cuvânt. Nu cred că este normal după ce am câştigat alegerile într-o formulă s-o schimbăm, atât timp cât nu e cazul. Avem o majoritate în Consiliul Local cu cei care am câştigat, avem o majoritate şi în Consiliul Judeţean. Acum să o schimbăm pe Marcela Papici din funcţia de viceprimar nu mi se pare corect şi elegant. Acest lucru n-o să-l încurajez, n-o să-mi dau girul pentru asemenea lucru”, a declarat Mircea Govor.

    Adrian Ştef se bazează pe sprijinul lui Mircea Govor
    Preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, mizează pe faptul că PNL şi PSD vor continua colaborarea pe plan local. “Am fost în Delegaţia Permanentă, am votat alături de colegii mei, asta este poziţia noastră. A fost un vot covârşitor pentru acest pas. Noi considerăm că protocolul USL a fost încălcat. Însă pe plan local, avem această libertate de a face colaborări în funcţie de majorităţile create în urma alegerilor locale. Noi avem o colaborare foarte bună cu PSD. Am avut o discuţie cu colegul meu, vicepreşedintele Mircea Govor, care este preşedintele PSD Satu Mare. La nivel local vom merge împreună mai departe. Oricum, această discuţie am avut-o şi cu preşedintele PNL Satu Mare, Ovidiu Silaghi. Mizăm pe faptul că am avut o colaborare foarte bună. Consider că toate promisiunile electorale pe care le-am făcut, pe toate proiectele începute la nivel judeţean ne respectăm angajamentele şi cred că aşa trebuie să facem şi mai departe. PSD şi PNL vor merge mai departe la nivel judeţean”, ne-a declarat preşedintele Ştef.

    În privinţa susţinerii la nivel central, preşedintele Adrian Ştef îşi pune speranţa în colegul său Mircea Govor. “Mizez pe faptul că vicepreşedintele Mircea Govor, preşedintele PSD Satu Mare, are o poziţionare foarte bună la nivel naţional. Cred că toate proiectele acestea pe care le-am început le vom putea şi continua”, afirmă Adrian Ştef.

    Preşedintele Consiliului Judeţean nu ştie încă nimic despre eventuala schimbare a directorilor de instituţii deconcentrate susţinuţi de PNL. “Despre eventuala schimbare a directorilor de instituţii deconcentrate nu pot să vă spun nimic. Ştiu doar că la nivelul conducerii PNL s-a dispus să-şi depună demisiile cei cu rang de miniştri, secretari de stat, subsecretari de stat sau de pe funcţii care sunt asimilate cu aceste demnităţi. Mai departe, noi nu am luat o asemenea decizie. Aşteptăm să vedem ce decizie va lua Guvernul Ponta III, ce decizie va lua PSD, cum se va merge cu colaborarea pe plan local”, spune Ştef.

    Szasz Lorand

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE