More

    Şi-a pierdut viaţa strivit de un buştean în pădure

    bustean

    Un bărbat în vârstă de 41 de ani şi-a pierdut ieri(n.r. miercuri) viaţa după ce a fost strivit de un buştean dintr-o pădure din apropierea localităţii Vama. Potrivit unui comunicat de presă remis de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Satu Mare, poliţiştii din Vama au fost sesizaţi de către un coleg al celui decedat despre faptul că în pădurea respectivă a avut loc un accident. Accidentul a avut loc în jurul orei 10.00.

    Oamenii legii s-au deplasat de urgenţă la faţa locului şi din primele cercetări s-a stabilit că Iuliu S., în vârstă de 41 de ani, angajat al unei societăţi, în timp ce se afla cu colegii săi în locul menţionat anterior executând lucrări de curăţare a parchetului pădurii, a fost strivit de un buştean. Din păcate în urma evenimentului a rezultat decesul acestuia.

    La locul accidentului s-au deplasat şi pompierii sătmăreni care, alături de poliţişti, au constatat decesul bărbatului. Pompierii au intervenit cu ajutorul accesoriilor din dotare pentru scoaterea victimei de sub buştean şi transportarea acesteia la marginea pădurii împreună cu medicii legişti şi organele de poliţie.

    Fiind vorba despre un accident de muncă soldat cu decesul unei persoane, cazul a fost preluat şi cercetat de către Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Satu Mare. Potrivit celor afirmate de purtătorul de cuvânt al instituţiei, Ioan Flore, cazul este cercetat de doi inspectori. Din informaţiile deţinute până în momentul redactării acestor rânduri, bărbatul era angajat cu forme legale la o societate comercială din judeţul Satu Mare. Se verifică împrejurările producerii accidentului şi dacă muncitorii au respectat normele de protecţie a muncii.

    Florin Dura

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE