24 June 2018

Șoferii sălăjeni nu se dezmint

Filed under: Actualitatea Salajeana |

Prinși cu „alcool la bord”

Poliţiştii rutieri din Şimleu Silvaniei au oprit în trafic, sâmbătă seara, în jurul orelor 18.30,  un autoturism condus de Ştefan B., din localitatea Cămăr. Soferul a fost supus testării cu aparatul alcooltest, rezultatul evidenţiind o îmbibaţie alcoolică de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul auto a fost condus la Spitalul orăşenesc Şimleu Silvaniei, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge, pentru stabilirea alcoolemiei. În cauză se efectuează cercetări pentru conducere pe drumurile publice a unui autovehicul pentru care legea prevede obligativitatea obţinerii permisului de conducere de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge.

Tot sâmbătă, în jurul orelor 19.00, poliţiştii Secţiei Rurale Hida, l-au identificat pe Cristian B., în vârstă de 37 ani, din Timişoara, care a condus o autoutilitară între localităţile Creaca şi Prodăneşti şi a pierdut controlul acesteia, răsturnându-se în afara părţii carosabile.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul evidenţiind o îmbibaţie alcoolică de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la Spitalul Jibou unde i s-au recoltat probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză se efectuează cercetări pentru conducere pe drumurile publice a unui autovehicul pentru care legea prevede obligativitatea obţinerii permisului de conducere de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge.
Iulian Duma

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *