More

    Subcomisar de poliție din IPJ Sălaj, cercetat pentru evaziune fiscală de peste 173.000 lei

    1

    Conform celor declarate de prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, Crin Bologa, un dosar important de evaziune fiscală cercetat de procurori îl are ca făptuitor chiar pe un om al legii, subcomisar de poliție în cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Sălaj.

    „Un dosar important, atât prin calitatea persoanei cât şi prin genul de infracţiuni săvârşite – evaziunea fiscală, este cel prin care a fost trimis în judecată inculpatul Perneş Daniel, subcomisar de Poliţie în cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Sălaj, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de evaziune fiscală în formă continuată, cu un prejudiciu în cuantum de 173.951 lei. A îndeplinit în fapt rolul de administrator al societăţii comerciale înregistrată pe numele unor rude de ale lui. Fiind comisar de Poliţie nu avea voie să facă acte de comerţ”, a declarat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, Crin Bologa. Potrivit procurorului, poliţistul vindea şi cumpăra miei, fără a înregistra veniturile obţinute.
    ”Cumpăra miei, vindea miei la arabi şi nu a înregistrat veniturile obţinute din aceste activităţi comerciale, în condiţiile în care semna facturi, întocmea chitanţe. Erau probe certe şi a şi recunoscut. A făcut efectiv acte de administrator. Am avut probe certe că se ocupă de administrarea firmei şi este vinovat de infracţiunea fiscală, rudele neştiind nimic sau ştiind foarte puţin despre activitatea societăţii comerciale respective”, a subliniat Bologa.
    În prezent, dosarul este pe rolul Tribunalului Sălaj, inculpatul solicitând un prim termen pentru apărare şi două termene pentru recuperarea prejudiciului, o nouă înfăţişare fiind programată în 26 februarie.
    Crin Bologa a adăugat că până în momentul unei sentinţe definitive, poliţistul nu poate exclus din IPJ Sălaj, existând prezumţia de nevinovăţie.
    Iulian Duma

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE